ASTRA citește și strălucește

În 16 februarie 2017, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu împreună cu Asociația Citim Împreună România (CIR), inițiatoarea proiectului, și alte 80 de unități culturale și de învățământ din România,  va celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World.

Anca VASILESCU

coordonator compartiment BJ ASTRA Sibiu

Ne dorim ca ceea ce se va întâmpla în spațiile bibliotecii sibiene să reprezinte un reper pentru toți cei care și-au făcut un obiectiv din promovarea cunoașterii prin poveste și cuvânt rostit cu rost.

Totodată, vrem să demonstrăm că lectura este haioasă, atractivă, eficientă, atunci când vocea este folosită corect, adaptată cadrului și grupului de copii… ascultători, iar cartea aleasă se dovedește a fi oglinda fermecată.

Pentru eveniment, Biblioteca a pregătit 7 sesiuni speciale de lectură publică și un atelier practic pentru părinții și bunicii care doresc să-și îmbunătățească arta de a spune povești celor mici, după următorul program:

Loc: Sala de Consiliu (etaj 1, corp B)

4 sesiuni de lectură pe grupe de vârstă și gen: 9:00-10:00 (9-11 ani, F), 10:30-11:30 (9-11, B), 12:00-13:00 (12-14 ani, B), 13:30-14:30 (12-14 ani, F)

Din lista de lecturi: Matilda – Roald Dahl, Haiganu: Fluviu Șoaptelor – Marian Coman,

Incredibilul Băiețel Mâncător De Cărți – Oliver Jeffers, Copila-Stea – Jerry Spinelli, Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului – JRR Tolkien, Atlantida – Antoinette Wornik.

Lector-povestaș: Anca Vasilescu, bibliotecar – trainer storytelling, coordonator compartiment Metodic. Comunicare. Programe

Loc: Compartimentul pentru Copii și Tineret (etaj 1, corp B)

3 sesiuni de lectură pentru preșcolari și școlarii mici: 10:00-11:00, 11:30-12:30, 13:00-14:00

Din lista de lecturi: Domnul Bliss – JRR Tolkien, Tumtum Și Nucșoară – Emily Bearn, Vivi și Copacul Roditor de Dana Cristina Maier și Cristina Barsony,  Aventuri Din Jungla Din Borneo – Ionuț Skrypnyk, Șoricelul Și Margareta – Gabriel Poenaru, Incredibilul Băiețel Mâncător De Cărți – Oliver Jeffers.

Lectori-povestași: Paula Mihalache și Ana Coca, bibliotecare CCT.

Loc: Sala de Consiliu (etaj 1, corp B)

Atelier pentru părinți și bunici: Arta de a spune povești copiilor – 17:30-19:30

Principalul obiectiv al acestui speed-training este acela de a prezenta câteva tehnici de lectură, însoțite de o recomandare bibliografică, adică de o listă generoasă de titluri, al cărei conținut să fie în concordanță cu interesul celor mici.

Pentru că nu este ușor să citești unui copil, să-l ții locului doar rostindu-i cuvinte, în condițiile în care imaginea animată/statică a câștigat teren, alterând creativitatea și propria inițiativă! Lectura este o deprindere şi modalitate de modelare în sens estetic a personalităţii, care fie se transferă prin puterea propriului exemplu, fie se construiește pe îndelete.

Trainer: Anca Vasilescu, bibliotecar

Noi citim în fiecare zi, doar că în data de 16 februarie, ne vom întrece pe noi înșine, de, să se ducă Vestea, peste 9 mări și 99 țări, că ASTRA citește și strălucește!

Locurile sunt limitate.

Înscrierile se fac la telefon 0269 210551, între orele 8-16.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*