Atac la promovare

Președintele FC Hermannstadt Sibiu, Teodor Birț, se declară fericit că publicul sibian a jucat un rol important în rezultatele echipei din prima parte a campionatului. Drept „mărțișor“ pentru suporteri, conducerea clubului a anunțat că aceștia vor beneficia în continuare de acces gratuit la meciurile echipei.

Intrarea la stadion va fi gratuită și în returul competițional, în condițiile în care obiectivul este unul clar. „Sunt mulțumit de locul pe care îl avem la dispoziție, iar obiectivul nostru este promovarea. Am adus jucători pe posturile pe care am suferit în turul campionatului“, a declarat președintele clubului sibian, marți, într-o conferință de presă.

Înapoi în iarbă

FC Hermannstadt a transferat patru jucători pentru a acoperi posturile deficitare. Debutul în returul campionatului este unul destul de dificil pentru jucătorii sibieni, deoarece în prima etapă va avea loc derby-ul pentru promovare, CS FC Zalău – FC Hermannstadt. Vineri, 3 martie, de la ora 15.00, pe Stadionul Municipal Zalău, se va disputa partida pentru promovare în Liga a II-a.

Sălăjenii se situează pe locul 3 în clasament, echipa sibiană având un avans de 5 puncte în fața contracandidatei. În tur, FC Hermannstadt a câştigat cu scorul de 1 – 0. În minutul 68, Adrian Cîrstean a înscris cu o lovitură de cap, în urma centrării din corner a lui Daniel Tătar.

După 14 meciuri disputate, FC Hermannstadt a încheiat prima jumătate a sezonului competițional pe locul 1 în Seria a V-a a Ligii a III-a, având 34 de puncte. Echipa sibiană are 32 de goluri marcate și 17 primite și următoarea linie de clasament: 11 victorii, două înfrângeri și o remiză.

Beza este încrezător

Noul antrenor, Eugen Beza, este mulțumit de lot și crede că promovarea în Ligia a II-a este realizabilă. „Cunosc fiecare jucător în parte și pot spune că avem un lot valoros. Promovarea este obiectivul pentru care lucrăm și sunt încrezător. Trebuie să obținem victoria în meciul de la Zalău. Cunosc foarte bine adversarul și sper să ne întoarcem cu o victorie din această deplasare“, anticipează antrenorul sibian. Pregătirea a decurs în condiții normale, chiar dacă echipa s-a antrenat și a jucat destul de mult pe terenul sintetic de iarbă. Fostul jucător afirmă că CS FC Zalău și Comuna Recea sunt principalele adversare în lupta pentru promovare, însă FC Hermannstadt pornește cu prima șansă în retur.

Primăria investește

În paralel, președintele Teodor Birț anunță că Stadionul Municipal din Sibiu va intra în ample lucrări de modernizare, fiind vizate tribuna principală, peluza sub care se află vestiarele și gazonul. Totodată, va fi pusă în funcțiune și instalația de sonorizare. Lucrările vor fi finanțate de Primăria Sibiu, care asigură tot sprijinul echipei de fotbal. Aceste lucrări vin la puțin timp după ce terenul secundar a fost modernizat, o investiție necesară pentru pregătirea în condiții optime.

 

Teodor BIRȚ | președinte club

„Mulțumesc tuturor sibienilor care au fost în acest tur de campionat la meciurile noastre. Suntem mândri de numărul acestora, cât și de comportamentul la stadion.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*