Atac terorist la Viena. O persoană a murit, 15 au fost rănite. Poliția îi caută pe atacatori

O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în centrul Vienei, a declarat luni seara un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters. Mai mulți atacatori au tras focuri de armă asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Cel puțin o persoană a murit și alte 15 au fost rănite. Un atacator a fost ucis de poliție.

Atacul a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul Vienei și pe terase se aflau mulți oameni.

Atacul terorist a fost pregătit „foarte profesionist”, a spus cancelarul Kurz la televiziunea de stat. Atacatorii au fost, de asemenea, foarte bine înarmați, a adăugat el. 

Potrivit primarului Vienei, Michael Ludwig, este posibil ca atacatorul ucis de poliție să fi purtat o centură cu explozibili. Serviciile speciale au fost chemate în acest sens.

Președintele austriac Alexander Van der Bellen s-a declarat „profund îngrijorat” de atacul terorist.

Gândurile noastre se îndreaptă către victime, răniți și familiile lor. Ne vom apăra libertatea și democrația împreună și hotărâți, prin toate mijloacele”, a scris el pe Twitter.

Sunt încă probabil mai mulți agresori în centrul orașului, poliția încearcă să-i neutralizeze”, a spus ambasadorul Austriei în Franța la BFM TV.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*