Atelier de circ! În premieră la Teatrul Gong din Sibiu, copiii deprind tainele circului contemporan

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează, începând de vineri, 18 ianuarie, primul atelier de circ pentru copii.

Atelierul „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cișmaru și Nicolas Peyroux.

Cu peste 10 ani de experiență în domeniul circului, prin diverse proiecte în Franța, Irlanda, Bosnia, Polonia și România, o formare pedagogică în artele circului, la L’école de cirque de Bruxelles, și o pasiune pentru educația non-formală, cei doi promovează circul ca artă și activitate recreativă în România. Atelierele „Alandala” sunt un amestec de discipline clasice de circ (cablu, minge de echilibru, jonglerie și acrobații), teatru, expresivitate corporală și ritm. Cei doi profesori își propun ca printr-o abordare ludică și pedagogică să promoveze lucrul în echipă, încrederea și respectul față de sine și cei din jur.

Primii pași în jonglerie

Primul modul al atelierului va avea ca temă principală introducerea în arta jongleriei și presupune lucrul cu mingi, diabolo, baton floare, farfurii, pene, pălării, inele și fulare. Fiecare modul cuprinde șase ședințe, organizate în fiecare vineri, de la ora 18.00, în perioada 18 ianuarie – 22 februarie.

Fiecare sesiune are o durată de aproximativ o oră și jumătate și este recomandată copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani. Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea copiilor la toate cele șase sesiuni este esențială.

Participarea costă doar 60 lei

Înscrierea în cadrul programului se realizează prin achiziționarea unui bilet în valoare de 60 de lei. Acesta se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea lor nu poate fi returnată. Toate obiectele și materialele de lucru vor fi puse la dispoziția copiilor de către organizatori. Se recomandă o ținută lejeră și încălțăminte de interior.

Biletele sunt puse în vânzare online, prin teatrulgong.ro, sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri, între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*