Atenție la buzunare! Euro falși pe piața sibiană

Bancnote contrafăcute de 50 de euro au fost plasate de o grupare din Hunedoara în Sibiu și alte orașe!

 

Procurorii DIICOT Timișoara și polițiștii au făcut azi 12 percheziții domiciliare în Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în punerea în circulaţie de valori falsificate străine în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

Conform DIICOT, anul trecut, în județul Hunedoara s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil.

Cercetările au scos la iveală că membrii grupului infracțional organizat erau din Petroșani, însă au acționat în orașe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului și unde recunoașterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată.

Astfel, în anii 2019-2020, membrii grupului infracţional au derulat multiple tranzacţii frauduloase,  prin plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 Euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă din Sibiu și alte orașe.

În principal, gruparea lua legătura cu cei care postau anunțuri online despre vânzarea diferitor bunuri electronice, în special telefoane mobile, şi plasau astfel pe piaţă bancnotele falsificate.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara sunt audiate 10 persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*