ATENȚIE! Pericolul nevăzut din gospodărie!

Pompierii sibieni atrag atenția asupra pericolului la care se expun sibienii care își prepară singuri licoarea lui Bachus, mai ales că este sezonul mustului și al vinului. Dar ATENȚIE! O tradiție veche de când lumea, transmisă din generație în generație, prezintă pericole, de cele mai multe ori ignorate. Gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului pot fi letale!

”Experiența anilor trecuți ne arată că, în această perioadă, pompierii sunt solicitați să intervină la incidente precum intoxicația cu gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului.
Atragem atenția și îi îndemnăm pe cetățeni să respecte o serie de măsuri simple, însă vitale: nu puneți mustul la fermentat în spații închise, Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul, fără să asigurați o ventilație corespunzătoare și anunțați pe cineva că urmează să intrați într-o astfel de încăpere!
Dacă identificați o situația care vă pune dumneavoastră sau altcuiva viața în pericol nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112!”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*