Atenție șoferi! Iarna se instalează pe șosele

Polițiștii rutieri atrag atenția tuturor participanților la trafic asupra condițiilor meteo dificile care se preconizează începând chiar din această noapte.

„Având în vedere atenționările de COD GABEN emise de Administrația Națională de Meteorologie cu privire la cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură și intensificări ale vântului, atenționări valabile în perioada imediat următoare, atragem atenția conducătorilor auto, dar și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

În aceste condiții, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare, să nu blocheze intersecțiile și să circule prudent în preajma trecerilor pentru pietoni.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu in ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor” au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

La rândul lor și cei de la DRDP Brașov atrag atenția asupra condițiilor meteo și le recomandă șoferilor multă atenție atunci când circulă în apropierea utilajelor de deszăpezire.

„ Având în vedere valul de ninsoare care va ajunge și în centrul țării în următoarele ore, DRDP Brașov a luat toate măsurile pentru a interveni eficient în toate zonele afectate.

Peste 400 de utilaje se află în bazele noastre de deszăpezire, din care aproximativ 300 sunt autobasculante dotate cu lamă și răspânditor de sare.

Avem în depozite peste 30 de mii de tone de materiale antiderapante, gata să fie răspândite pe carosabil.

Rugăm șoferii să circule cu prudență în zonele afectate de ninsori și să adapteze stilul de condus la condițiile de trafic.

Vă rugăm să vă informați înainte de a pleca la drum și dacă pe traseul dvs. se raportează blocaje sau îngreunarea traficului, să vă amânați călătoria pentru o dată ulterioară.

Este foarte important, de asemenea, să nu blocați drumul și să nu încercați să depăși coloanele staționate, pentru că astfel ați putea bloca și intervenția utilajelor de deszăpezire a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*