ATINS prin muzică.  Din nou live în Sala Oglinzilor cu o nouă stagiune camerală „Florescu – Fernandez & Friends”

Începe noua stagiune camerală „Florescu-Fernandez & Friends”. Se anunță cinci recitaluri și 15 artiști invitați să se întâlnească din nou cu publicul în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu, în jurul unei teme adaptate vremurilor: „ATINS prin muzică”. Concertele vor fi transmise și online prin livestreaming.

Stagiunea se deschide duminică, 11 octombrie 2020, de la ora 17:00, cu concertul „Scrisori de dragoste ale lui Beethoven” în interpretarea pianistei Monica Florescu și a actorilor Diana Fufezan, Pali Vecsei, iar programul include „Sonata pentru pian, op. 90” de Ludwig van Beethoven și fragmente recitate din scrisori de dragoste ale  compozitorului.

Makcim Fernandez Samodaiev, fondator: „Ne-a lipsit enorm energia concertelor cu public anul acesta, de aceea am considerat că e important să revenim într-o formulă live, chiar dacă contextul actual nu ne va permite să ne întâlnim într-un număr atât de mare cum se întâmpla înainte sau să ne mai atingem altfel decât prin muzică.”

Monica Florescu, director artistic: „Ne bucurăm să avem invitați muzicieni valoroși și în anul acesta, cum sunt cei de la Arcadia Quartet, violistul Răzvan Popovici – directorul SoNoRo și tânărul violonist Valentin Șerban, singurul român calificat în semifinala Concursului George Enescu – secțiunea vioară din 2020. Am pregătit un program infuzat cu Beethoven, care cuprinde lucrări din integrala sonatelor pentru violoncel și pian, la care am lucrat intens anul acesta, dar am inclus și alte surprize, cum ar fi o lucrare dedicată lui Beethoven de compozitorul contemporan Dan Dediu.”

Toate cele cinci concerte din noua stagiune vor fi transmise inclusiv online prin livestreaming,  pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends” și pe site-ul LivestreamingRomania.ro.

 

CALENDARUL CONCERTELOR

 

Duminică / 11 octombrie / Sala Oglinzilor / Forumul German Sibiu / ora 17:00

ATINS prin muzică // Scrisori de dragoste ale lui Beethoven //

cu: Monica Florescu (pian) și actorii Diana Fufezan, Pali Vecsei

FB: https://www.facebook.com/events/643336526320230

 

Duminică / 25 octombrie / Sala Oglinzilor / Forumul German Sibiu / ora 17:00

ATINS prin muzică // Beethoven.Schumann //

*concert inclus în seria „Odae cum harmoniis”

cu: Valentin Șerban (vioară), Răzvan Popovici (violă), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Monica Florescu (pian)

FB: https://www.facebook.com/events/673959826549674/

 

Duminică / 15 noiembrie / Sala Oglinzilor / Forumul German Sibiu / ora 17:00

ATINS prin muzică // Cvintet de alamă //

*concert inclus în seria „Odae cum harmoniis”

cu: Sándor Medve (trompetă), Dumitru Trocin (trompetă), Alin Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon), Gheorghe Simion Ianța (tubă)

FB: https://www.facebook.com/events/3163232400442109/

 

 

Duminică / 29 noiembrie / Sala Oglinzilor / Forumul German Sibiu / ora 17:00

ATINS prin muzică // Arcadia Quartet //

cu: Ana Török (vioară I), Răsvan Dumitru (vioară II), Traian Boală (violă), Zsolt Török (violoncel)

FB: https://www.facebook.com/events/248169446530803/

 

Duminică / 6 decembrie / ora 17:00 / Sala Oglinzilor / Forumul German Sibiu

ATINS prin muzică // Beethoven //

cu: Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Monica Florescu (pian)

FB: https://www.facebook.com/events/366012828081390

 

INTRAREA LIBERĂ, cu rezervare prin e-mail la adresa pr@florescu-fernandez.com.

APROAPE DE MUZICĂ, DEPARTE DE VIRUS

Din grijă pentru public și pentru artiști, vor fi respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului prin impunerea distanței de 1.5 metri între scaune, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și purtarea măștii de protecție.

MUZICA VIITORULUI

Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends” este un proiect independent și are nevoie de susținere pentru a continua. Pentru a putea menține intrarea liberă pe termen lung, publicul este invitat să contribuie printr-o donație pe platforma PayPal (https://www.paypal.me/florescufernandez) sau Patreon (https://www.patreon.com/florescufernandez).

STAGIUNEA CAMERALĂ FLORESCU-FERNANDEZ & FRIENDS

Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii „Florescu – Fernandez & Friends”, un proiect independent și unic în Sibiu, cu concerte „full house” în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la inițiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) și a pianistei Monica Florescu (România), stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător și avid de muzică clasică, stagiunea camerală „Florescu – Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici și alții. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală „Florescu – Fernandez & Friends” ajunge inclusiv la București.

Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends” este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și include seria de concerte „Odae cum harmoniis”, realizată în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS), cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*