Atmosferă de sărbătoare în Muzeul ASTRA (FOTO/VIDEO)

Vremea frumoasă i-a scos pe sibieni și pe turiști din case. Așa se face că la Muzeul ASTRA nu mai aveai loc să arunci un ac.

Programul bogat pus la dispoziție de cei de la Muzeu în cadrul celei de a VII_a ediții a Festivalului ASTRA Multicultural, i-a încântat pe toți care au ales să petreacă această duminică de vară în „cel mai mare sat din România”. După cum ne-a declarat directorul Muzeului ASTRA, Ciprian Ștefan, scopul acestor manifestări este acela ca după 10 ani să nu ajungem să vorbim la trecut despre obiceiurile și tradițiile populare ale diverselor etnii de pe teritoriul României.

Târgul de țară s-a dovedit neîncăpător atât pentru meșteșugarii veniți din toate colțurile țării, cât și pentru cei veniți să cumpere sau doar să admire produsele create cu multă migală de meșterii populari.

De la ceramică, la icoane pe sticlă, sau costume populare și diverse obiecte de uz casnic fabricate manual, toate au putut fi văzute și achiziționate de către cei veniți în Muzeu.

Sectorul culinar nu poate fi evitat de nimeni. Aici gospodari din toate zonele țării au venit să gătească în fața vizitatorilor care au așteptat nerăbdători ca bucatele să fie pregătite pentru degustare.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de formațiile și cântăreții care au urcat pe scena amplasată în zona gastronomică.

Una peste alta, nici unul dintre vizitatori nu a avut vreun moment de regret pentru alegerea făcută de a petrece duminica în Muzeul ASTRA.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*