Au curs amenzile la Sibiu pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid-19! A fost amendată și o terasă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 673 de persoane (dintre care 628 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 502 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la numerele puse la dispoziție de autoritățile sibiene au sunat 164 persoane, ca urmare a noilor prevederilor legale privind ieșirea cetăţenilor din carantinare.

Pompierii au răspuns la 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu la 108.

Polițiști, jandarmi, cadre I.S.U. Sibiu, polițiști locali, precum și reprezentanți ai A.N.P.C., Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății au făcut verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în  piețe, pe terase și în trafic.

Reprezentanții Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în data de 05.07.2020 au efectuat opt controale în urma cărora s-au aplicat 9 sancțiuni (avertismente). Au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 153 de persoane, 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 8 mijloace de transport în comun.

Polițiștii sibieni au depistat 8 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

Pe linie rutieră au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, pe linie economică a fost aplicată 1  sancțiune contravenționale, iar pentru alte fapte incriminate de legile în vigoare au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către polițiștii locali, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de ANPC, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

În total, în cursul zilei de 5 iulie au fost aplicate 144 sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*