Au mai pierdut lupta cu viața 4 sibieni. Între ei, bebelușul de 4 luni

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4654 de persoane (dintre care 4384 adulți și 270 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2647de persoane, iar 186 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 289 de persoane, dintre care pe ATI  12 adulți și 2 minori.

Bebelușul de 4 luni care a murit azi se află printre ultimele decese. Au mai murit un bărbat de 76 de ani, o femeie de 71 de ani din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane Handicap Dumbrăveni și un bărbat de 93 de ani, din Căminul Șelimbăr.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 129  persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0- 18 ani 7 persoane.
  • 19 – 29 de ani 13 persoane.
  • 30 – 39 de ani 20 persoane
  • 40 – 49 de ani 29 persoane
  • 50 – 59 de ani 25 persoane
  • 60 – 69 de ani 18 persoane
  • 70 – 79 de ani 10 persoane
  • 80 – 89 de ani 6 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoana

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1147 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 633 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 74 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 51 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 138 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 131 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.810 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 113 mijloace de transport, din care 112 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 11 pasageri și 3 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 626 de persoane și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În data de 27.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 14 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 3 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 3 avertismente.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În cursul zilei de 27 octombrie a.c., 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Șelimbăr, Arpașu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos și a orașului Copșa Mică, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 19 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 124 persoane aflate în carantină și 72 persoane aflate în izolare.

Ieri, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 13 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. Au fost aplicate doua avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*