Au petrecut bine înainte de Paștele ortodox. Șoferi rupți de beți pe șosele

Patru șoferi beți au prins polițiștii în weekend.

Ieri în jurul orei 15,30, pe raza localității Bruiu, polițiștii au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani, domiciliat în comuna Arpașu de Jos, care a prezentat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita.

În aceeași zi, dar seara, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Orlat de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din aceeași localitate.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului recoltându-i-se probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot ieri, în jurul orei 16,30, pe DN 1, în zona PC Veștem, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în localitatea Mârșa.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul  a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au întocmit actele premergătoare efctuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 18,00, pe strada Morii din localitatea Orlat, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului în timp ce conducea un motociclu. Este vorba despre un sibian în vârstă de 39 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca și în cazul celorlalți șoferi depistați cu alcool în aerul expirat, și acesta a fost însoțit la un centru medical unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal, conducătorul auto este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*