Au reprezentat România la Trofeul Opitergium

Iulia Mărginean, cea mai bună sportivă a județului Sibiu în anul trecut, a participat sâmbătă, alături de Alexandra Hudea, la Trofeul Opitergium, competiție europeană de cros rezervată sportivilor sub 20 de ani. Au participat atleți și atlete din 14 țări, băieții alergând pe distanța de 10 kilometri, iar fetele pe 5 kilometri.

Iulia Mărginean a reușit să încheie pe locul 8, cu timpul de 17 minute și 17 secunde. Cursa a fost câștigată de finlandeza Ilona Mononen, care a terminat în 16 minute și 53 de secunde. Pe locul secund a venit italianca Greta Settino (16’58”), iar pe 3 franțuzoiaca  Melissande Jourdan (17’02”). Cealaltă româncă prezentă în concursul feminin, medieșeanca Alexandra Hudea a încheiat plutonul în 17 minute și 43 de secunde.

„Sâmbătă 17 septembrie orașul italian Oderzo a găzduit a 5-a ediție a Trofeului Opitergium, competiție europeană de cros pe distanța de 5 kilometri. Competiția a fost destinată sportivilor sub 20 de ani, iar la startul acestui cros pe șosea au participat și 2 atlete medieșene. Este vorba de Iulia Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză și de Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale.

Iulia Mărginean a încheiat competiția pe poziția a 8-a, cu un total de 17 minute și 17 secunde, in vreme ce Alexandra Hudea a terminat proba de cros cu un timp de 17 minute și 43 de secunde.

Iulia Mărginean și Alexandra Hudea sunt eleve ale Liceului Teoretic Axente Sever și sunt sportive cu dublă legitimare, la CSȘ Mediaș și respectiv la Atletic Club Mica Romă din Blaj.

Crosul de la Oderzo a constituit un bun prilej de antrenament pentru atletele medieșence în perspectiva competițiilor care se vor desfășura in toamna anului 2022, motiv pentru care le dorim mult succes sportivelor noastre.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, la care studiază cele două atlete de top ale județului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*