Auchan, Carrefour, Kaufland și Cora retrag din magazine un mousse cu ciocolată

Un tip de mousse vegan cu spumă de ciocolată a fost retras din magazinele Auchan, Carrefour, Kaufland și Cora din țară, după ce a fost descoperit un ingredient care poate provoca alergii.

Foto: Captură site ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că un tip de mousse vegan cu spumă de ciocolată a fost rechemat de urgență de la rafturi din mai multe supermarketuri din România.

Este vorba despre „Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată”.

„Producătorul de lactate Alois Müller GmbH & Co.KG recheamă produsul Müller Vegan Mousse Desert de spumă de ciocolată pe bază de cremă de nuci de cocos (2 x 70 g) ca măsură de precauție pentru protecția consumatorilor.

Din cauza unei erori tehnice de producție, a fost introdusă o proteină din lapte care nu era destinată produsului finit. Acest lucru poate duce la posibile reacții alergice la persoanele care suferă de o alergie la proteinele din lapte. Pentru persoanele care nu suferă de o alergie la proteina din lapte, mousse-ul este potrivit pentru consum fără restricții”, a transmis ANSVSA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*