Aur pentru dansul românesc la Mondiale, obținut la Sibiu

În perioada 3-4 noiembrie, s-a desfăşurat, în Sala Transilvania, tradiţionala competiţie de dans sportiv „Transylvanian Grand Prix”.

De această dată, Fantasy Dance Sibiu şi Fan Dance Club Braşov, au obţinut privilegiul de a organiza în premieră naţională două campionate mondiale de dans sportiv: Campionatul Mondial de Juniori II la secţiunea dansurilor Standard, respectiv Campionatului Mondial de Senior I la secţiunea 10 Dansuri.

Această ediţie s-a bucurat de o participare impresionantă, la startul celor două campionate mondiale aliniindu-se nu mai puţin de 200 de sportivi, din 43 de ţări, de pe cinci continente.

Dacă, în prima zi, Răzvan-George Bătrânu şi Ana-Maria Dică au fost depăşiţi doar de perechile din Rusia, în final aceştia obţinând medalia de bronz, în a doua zi seniorii români au făcut ca toţi spectatorii din Sala Transilvania să cânte imnul naţional. Astfel, perechea formată din Simon Sorin Dumitru şi Florentina Constantin a obţinut primul său titlu mondial la dans sportiv, devansând campionii mondiali en titre Ruben Viciana Lopez – Eva Moya, care s-au clasat pe poziţia a III-a, vicecampioni mondiali fiind reprezentanţii Germaniei. Erik Heyden şi Julia Luckow.

Cu această medalie de aur, România ajunge la cota 3 în anul 2018, egalând şi împărţind poziţia secundă cu Italia, la numărul de titluri mondiale câştigate. Clasamentul este condus de Rusia care deţine nu mai puţin de 10 titluri mondiale câştigate în acest an. în spatele nostru se află ţări cu tradiţie în dansul sportiv, precum: Germania, Moldova, Spania sau Anglia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*