Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic, însă tenismenul nu va fi deportat astăzi. Avocatul statului spune că va fi reținut mâine

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic din nou și intenționează să-l deporteze, transmite BBC. Contestația rămâne singura opțiune a tenismenului sârb pentru a rămâne în țară și a juca la Australian Open, anunță Digi24

Tenismenul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a solicitat şi obţinut o audiere de urgenţă în faţa autorităţilor australiene de imigraţie, după ce vineri dimineață viza sa de Australia a fost anulată.

Curtea Federală din Australia a anunţat pe Twitter că „are loc o întâlnire între Novak Djokovic şi Ministerul pentru Imigraţie, Cetăţenie, Servicii de migraţie şi Afaceri Multiculturale”.

Este de aşteptat ca Djokovic să obţină, în urma acestei întâlniri, un proces de apel de urgenţă în privinţa anulării vizei sale, pentru a putea evolua la turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, care va debuta luni la Melbourne, notează Agerpres.

Nicholas Wood, avocatul lui Djokovic, a afirmat, vineri, că decizia ministrului Alex Hawke de a-i anula viza jucătorului sârb este una „iraţională”, acuzând autorităţile australiene că au luat această decizie bazându-se pe faptul că Djokovic ar putea produce un val de reacţii „anti-vaccinare”, având în vedere că el nu s-a vaccinat.

Novak Djokovic nu va fi reținut sau deportat în această seară, însă va fi nevoit să ia parte la un interviu cu oficialii din imigrație din Melbourne, de la ora 08:00 sâmbătă, conform abc.net.au. citată de Digi24.

În cadrul unei audieri în fața instanței, avocatul ministrului imigrației, Stephen Lloyd, a arătat că Djokovic probabil va fi reținut mâine, după ce este audiat de oficialii din imigrație și după ce se întâlnește cu echipa sa de juriști.

Avocații lui Djokovic au semnalat că vor contesta motivația ministrului Hawke pentru anularea vizei, inclusiv aceea că prin permiterea sportivului să stea ar „excita sentimente antivaccin” în comunitatea australiană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*