Autoritățile se pregătesc de iarnă. Iată ce intenții au

La ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost aprobat  planul de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă 2021-2022.

Printre altele, persoanele dializate și gravidele aflate în zone cu risc de a rămâne izolate în cazul înregistrării unor căderi masive de zăpadă vor fi luate în evidență, în vederea asigurării transportului și internării lor preventive în caz de nevoie, la unități spitalicești.

Se verifică sistemele de înștiințare pentru asigurarea alarmării în timp util a populației asupra eventualității producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în prognozele meteorologice transmise de instituțiile de specialitate.

Se verifică, de asemenea, viabilitatea planurilor de intervenție și evacuare în situații de urgență de la obiectivele unde va fi organizată sărbătorirea Crăciunului și a Revelionului, precum și în locurile unde se vor desfășura manifestări culturale și religioase cu public numeros și zonele unde se înregistrează constant o mare afluență de turiști.

Lista completă a măsurilor o găsiți AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*