ACTUALIZARE: FOTO: Avalanșă cu victimă în Munții Făgăraș

O echipă a salvamontiștilor sibieni a intervenit ieri în Munții Făgăraș, pentru a salva două persoane surprinse de avalanșă.

Avalanșa s-a produs în zona Șerbota, munții Făgăraș.

Inițial era, vorba despre o singură victimă.

„Nu cunoaștem identitatea sau vârsta. Intervenția va dura cel puțin 10 ore. Vom reveni cu detalii când vom avea mai multe informații și vom coborî zona cu semnal“, a transmis Salvamont Sibiu.

ISU anunță azi că , în urma avalanșei produsă în zona Acele Cleopatrei, în care au fost surprinse 2 persoane, din care una rănită, un echipaj SMURD din cadru ISU Sibiu se deplasează spre Valea Porumbacului pentru preluarea unei tinere de 26 de ani cu fractură de picior și entorsă, din Iași, de la echipajul Salvamont Sibiu în vederea acordării asistenței medicale și transportului în siguranță la spital.

Victima a fost predată la ambulanţă la ora 8.00, o persoană de sex feminin de 26 ani din Iaşi. A suferit fractură de membru inferior drept şi entorsă membru inferior stâng în urma unei avalanşe in zona Acele Cleopatrei in masivul Făgăraş. Intervenţia a durat aproximativ 17 ore. Au participat 11 salvamontişti sibieni. Intervenţia a fost extrem de dificilă datorită pericolului de avalanşă, a vizibilităţii reduse (5 m), a viscolului şi a temperaturilor scăzute, -19 grade aproximativ”, a precizat Dan Popescu, citat de AGERPRES.

Şeful Salvamont Sibiu a precizat, pentru AGERPRES, că până să ajungă salvatorii montani la femeia rănită, bărbatul care a însoţit-o pe munte „a păstrat-o în viaţă”.

Sursă foto: Salvamont Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*