Avancronică: FC Hermannstadt – Viitorul Constanța, etapa a XXVII-a din Liga 1 | VIDEO

În această după-amiază, AFC Hermannstadt joacă pe teren propriu împotriva celor de la Viitorul Constanța, în etapa a XVII-a din Liga 1.

Vorbim despre o confruntare între echipa situată pe penultimul loc în clasament – FCH – 15 – cu 22 de puncte și gruparea cu cea mai mică medie de vârstă din Liga 1 – Viitorul – 23 ani şi 6 luni, care ocupă în prezent locul 11 în clasament, păstrând șanse matematice la play-off. Echipa antrenată de Mircea Rednic vine după o serie de patru meciuri în care a obținut două rezultate de egalitate, o victorie și o înfrângere. De cealaltă parte, sibienii au trei înfrângeri și o victorie obținută în ultimele patru etape, dar și o listă lungă de jucători incerți: fundașul central Ionuț Stoica, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Saed Issah, Patricio Matricardi și Alexandru Mățel – accidentați, precum și vârful de atac croat, Drazen Bagaric, cel care a înscris de două ori în ultimele două etape din campionat.

 

„Avem multe probleme. Sunt trei jucători incerți și nu știm dacă îi putem recupera. Avem probleme de lot, mai ales că aceștia trei jucători sunt unii de bază. Cei care vor intra trebuie să aibă responsabilitatea necesară să câștigăm acest meci. Nu contează că intră X sau Y! Trebuie să arătăm iubitorilor de fotbal din Sibiu că suntem o echipă care vrea să rămână în Liga 1 și că avem potențial pentru a obține acest lucru. Întâlnim o echipă cu o academie foarte bună, cu jucători tineri formați de Academia Viitorul Constanța. Au un antrenor foarte bun, cu experiență vastă – Mircea Rednic. Noi venim după o serie de rezultate negative, iar asta ne dă de gândit. Noi nu avem altă variantă decât victoria în meciul cu Viitorul. În meciurile care au trecut, din punctul meu de vedere nu meritam să pierdem. În momentul în care jocul îți dă speranțe, vor veni și rezultatele. Știm că suporterii așteaptă foarte mult de la noi. A venit momentul să le dedicăm o victorie. Ei suferă alături de noi și îi înțelegem. Rugămintea mea este să aibă răbdare, fiindcă echipa va arăta mult mai bine. Pentru mine, meciul cu Viitorul este foarte important, chiar dacă nu este unul capital, dar va fi unul de moral. Poate fi un restart pentru noi”, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenor principal AFC Hermannstadt.

Viitorul şi FC Hermannstadt s-au mai întâlnit de șapte ori în principala competiţie internă, de patru ori s-au impus dobrogenii, de două ori au câştigat sibienii, iar o partidă s-a terminat la egalitate. AFC Hermannstadt – Viitorul Constanța va avea loc sâmbătă, 13 martie, ora 14.30, pe Stadionul Gaz Metan Mediaș. Meciul se va disputa fără spectatori în tribune, în conformitate cu normele sanitare impuse de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS – CoV – 2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*