Avem patru decese și 80 de noi cazuri de coronavirus în județ, în ultimele ore / În spital sunt aproape 200 de persoane, 26 în ATI

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-20364 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 80 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14705 de persoane, iar 735 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 199 de persoane, dintre care pe ATI 26 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 573 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 916 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 680 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 54 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 37 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 123 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 117 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.254 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 96 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 281 de mijloace de transport, din care 26 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 106 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei, dintre care:

–                           85 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 179 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 03 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amendă în valoare de 1500 lei și două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Ieri, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*