Avertisment OMS. Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat: „Acum ne aflăm cu siguranţă la jumătatea pandemiei”

Chiar dacă mai multe țări au decis ridicarea restricțiilor din pandemia de COVID-19, aceasta este departe de a se fi terminat, susține Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că sfârşitul pandemiei de COVID-19 este încă departe, invocând creşterea recentă a numărului de infectări cu noul coronavirus în cel mai recent buletin săptămânal publicat de această agenţie din cadrul ONU.

OMS a precizat anterior că faza acută a pandemiei de COVID-19 ar putea să se încheie în acest an, dar acest lucru ar depinde, printre alţi factori, de rapiditatea cu care va fi atinsă ţinta de vaccinare a cel puţin 70% din populaţia fiecărei ţări, relatează Monitorul de Cluj.

Întrebată de un jurnalist prezent la conferinţa săptămânală organizată de OMS la Geneva despre sfârşitul pandemiei, purtătoarea de cuvânt Margaret Harris a spus că aceasta este „departe de a se fi încheiat”.

„Acum ne aflăm cu siguranţă la jumătatea pandemiei”, a adăugat ea.

După mai mult de o lună de declin, numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial săptămâna trecută, a anunţat OMS, un fenomen marcat de impunerea unor lockdownuri în Asia, în timp ce provincia chineză Jilin depune eforturi mari pentru a controla un nou focar epidemiologic.

O combinaţie de factori se află la baza creşterii numărului de infectări, inclusiv varianta extrem de transmisibilă Omicron şi subvarianta sa BA.2, precum şi anularea măsurilor de sănătate publică şi a restricţiilor privind socializarea în numeroase ţări ale lumii, a precizat OMS.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*