Avertisment pentru pescarii sibieni

În urma întâlnirii reprezentanților Filialei Pescarilor Sibiu, societății Hidroelectrica și Jandarmeriei Sibiu, s-a hotărât adoptarea unor măsuri pentru a preîntâmpina evenimente tragice care se pot produce în zona barajelor de acumulare de pe râul Olt.

Pentru buna desfășurare a activității de pescuit recreativ, în condiții de siguranță, se atrage atenția tuturor pescarilor că pescuitul în zonele de siguranță din amonte și aval de baraje este strict interzis. „Pescuitul în zonă de 500 metri aval baraj este interzis conform OUG 23/2009 art. 63 lit. l, iar amenda este între 4.000 și 8.000 lei. Conform regulamentului de exploatare al barajelor, 250 metri amonte de baraj accesul este interzis. De asemenea, este interzis accesul cu barca in aceste zone“, avertizează Filiala Pescarilor Sibiu.

Măsuri de siguranță

Totodată, circulația cu autoturismele pe digurile barajelor care sunt închise cu bariere și lacăte este strict interzisă. „Pe această cale, adresăm rugămintea tuturor persoanelor să respecte condițiile legale, iar persoanele care vor fi surprinse că distrug lacătele barierelor de acces, barierele de acces, gardurile de protecție din amonte și aval de barajele de acumulare și panourile de informare vor fi cercetate pentru distrugere. Menționăm că aceste măsuri sunt luate doar pentru siguranța dvs. în desfășurarea activității de pescuit și nu sunt valabile doar pentru județul Sibiu“, a subliniat inginerul Alexandru Mareș, președintele Filialei Pescarilor Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*