Azi începe Recensământul populației și locuințelor. Platforma de autorecenzare este deja suprasolicitată

Luni, 14 martie, începe recensământul populației. Românii se pot autorecenza online, iar în schimb vor primi o zi liberă de la locul de muncă, scrie Monitorul de Cluj.

În curând ne vom „trezi” cu cenzorii la ușă pentru a ne pune câteva întrebări, dacă nu dorim să ne introducem singuri în sistemul online.

Dacă vrem, însă, să ne autorecenzăm online vom putea beneficia de o zi liberă, 100% plătită, de la locul de muncă, oferită de stat.

Așadar, persoanele angajate care se autorecenzează completând chestionarul online beneficiază de zi liberă de la locul de muncă, conform Ordonanței de Urgență 19 din 4 februarie 2020.

Autorecenzarea mai are și alte beneficii:

  • se poate realiza de oriunde, la orice oră și pentru toată familia
  • evitarea contactului cu un recenzor
  • furnizarea de date corecte, complete și sincere fără presiune exterioară
  • gestionarea timpului liber conform preferințelor

În această etapă a recensământului se face autorecenzarea online și autorecenzarea asistată, între 14 martie – 15 mai 2022.

Mai exact, se completează formularul de preînregistrare, după care se completează CNP-urile tuturor membrilor gospodăriei și celelalte informații solicitate. În cazul autorecenzării asistate, se face colectarea acestor date de către recenzori, în spații special amenajate de primării.

Atât în cazul autorecenzării online, cât și în cazul autorecenzării asistate, angajatul primește o zi liberă de la stat.

Chestionarul se completează pe site-ul www.recensamantromania.ro, începând cu data de 14 martie.

Vezi cum să te autorecenzezi pas cu pas AICI și mai multe instrucțiuni despre autorecenzarea asistată AICI.

Platforma de autorecenzare a căzut încă de la primele ore de funcționare

Totul este să aveți și puțin noroc, deoarece luni dimineață, adică exact când ar fi trebuit să înceapă autorecenzarea, platforma de autorecenzare online a căzut din cauza suprasolicitării, după cum transmit cei de la Institutul Național de Statistică.

„ Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Național de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat” a transmis Institutul Național de Statistică printr-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*