Bacalaureat, Limba și literatura maternă. 7 candidați, toți prezenți

Absolvenții clasei a XII-a care au studiat într-o limbă a minorităților naționale au susținut azi proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

Au fost înscriși 7 candidați, toți la limba și literatura germană maternă.

Nu au fost candidați absenți, care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau candidați eliminați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 31 august, până în ora 12.00.

Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2022 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate SÂMBĂTĂ, 3 septembrie 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*