Bani de la Ministerul Turismului pentru judeţul Sibiu

Două proiecte importante pentru judeţul Sibiu, depuse de Primăria Ocna Sibiului şi de către Consiliul Judeţean Sibiu, vor primi finanţare de la Ministerul Turismului.

Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului şi baza Salvamont de la Păltiniş.

Ministerul Turismului va aloca fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în Ocna Sibiului pentru un proiect care valoarează aproape 10 milioane de lei. În curând, la Ocna vor fi amenajate un camping pentru rulote şi un parc balnear. Pentru acest proiect a fost deja depusă documentaţia completă.

Baza de salvare Salvamont din staţiunea Păltiniş va fi realizată tot cu fonduri de la minister. Proiectul în valoare totală de 3,5 milioane de lei presupune construcția unui punct de prim ajutor, spaţiu pentru depozitare echipament, garaj, spațiu tehnic şi spații pentru cazarea echipajelor de salvamontiști.

Ambele proiecte vor intra miercuri în analiza comisiei tehnico-economice a Ministerului Turismului, anunță instituția, într-un comunicat.

“Nu vrem să mai înregistrăm situații în care proiectele de investiții să stagneze din cauza unor mici impedimente. Avem bani de investiții, dar trebuie evitate blocajele alocării fondurilor din cauza că fie nu sunt cunoscute modificările legislative, fie că un funcționar nu-și face treaba la timp. Zonele cu potențial turistic se pot dezvolta cu bani de la minister dacă există implicare la nivelul autorităților locale. Am simplificat procedura de evaluare a proiectelor astfel că, în primă etapa este nevoie ca UAT-urile să depună documentația până la stadiul de studiu de fezabilitate. Mergând mai departe, am inclus și posibilitatea ca proiectul tehnic să poată fi decontat de către Ministerul Turismului în limita a 3% din suma alocată. Pentru a veni și în sprijinul autorităților locale pe teritoriul cărora se află resurse balneare, am crescut nivelul de co-finanțare pentru proiectele din aceste zone, ajungând la până 90% din costul investiției de bază. Nu în ultimul rând, vreau să menționez că avem anul acesta un buget al Ministerului care este îndreptat spre investiții. Pentru anul 2019, 229 milioane de lei sunt prevăzute exclusiv pentru investiții”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Trif s-a întâlnit cu primarul oraşului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, precum şi cu 30 de reprezentanți ai localitățile care au depuse, la acest moment, documentațiile de investiții ce se regăsesc în masterplanul de investiții în turism pentru 2019.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*