Bani pentru ideile liceenilor

Tinerii voluntari din echipa YouthBank Sibiu pue la dispoziția colegilor lor liceeni șansa să primească o finanțare de maxim 2.000 de lei pentru ideile lor de proiecte prin care Sibiul devine un oraș și mai frumos pentru locuitorii lui de toate vârstele.

ECHIPA YOUTHBANKConcursul de proiecte are loc până pe 11 martie, iar pentru ca proiectele să fie eligibile aplicația la cea de-a patra rundă de finanțări oferite de YouthBank Sibiu presupune îndeplinirea câtorva criterii: echipa care aplică trebuie să fie alcătuită din cel puțin trei tineri din liceele din Sibiu; proiectele propuse trebuie să se desfășoare în județul Sibiu; suma cerută pentru un proiect trebuie să se încadreze în 2.000 de lei, iar utilizarea lor trebuie să fie specificată în formularul de buget; echipa aplicantă trebuie să colaboreze cu o asociaţie sau fundaţie pentru a asigura evidenţa contabilă şi financiară a proiectului.

Aplicațiile pot fi trimise la adresa sibiu@youthbank.ro. Înscrierea se face pe baza formularului-tip de aplicare și a formularului de buget care pot fi descărcate, împreună cu ghidul de finanțare al concursului, de pe site-ul www.sibiu.youthbank.ro.

Sibiul este unul dintre cele 13 orașe din România unde programul YouthBank creează oportunități pentru tineri.

24 de proiecte

Programul YouthBank a devenit un nume arhicunoscut în rândul liceenilor din Sibiu în ultimii trei ani, prin cele 24 de proiecte cu impact în comunitate, create și implementate de către liceeni, care au fost finanțate prin acesta. „YouthBank poate fi privit atât din perspectiva unui program educațional non-formal orientat pe zone ca antreprenoriatul, managementul financiar și project managementul, care construiește viitoarele generații de lideri, dar și ca un fond transparent care investește în comunitate prin proiecte ce vizează arii dintre cele mai diverse, acordând până la 2.000 de lei pentru proiecte propuse și implementate de către liceenii din orașul nostru. Acest program a reușit, prin munca, dedicarea și implicarea celor 20 de voluntari, liceeni și ei la rândul lor, să strângă suma propusă de 1.500 de euro, prin construirea și punerea în practică a unor strategii de strângere de fonduri printre care amintim: organizarea unui spectacol de dans, unde dansatori profesioniști au oferit niște momente artistice o reală calitate, eveniment care a reușit să adune aproximativ 400 de spectatori în sală. Tot ei au organizat o licitație de experiențe inedite care nu pot fi cumpărate în niciun alt context, reunind personalități marcante ale Sibiului care cred în potențialul tinerilor în general și al programului YouthBank în particular și care au ales să își ofere suportul, oferind experiențe ieșite din comun pentru care au licitat oamenii generoși aflați în sală. Atmosfera a fost completată de voia bună pe care au adus-o cei 20 de voluntari prin implicarea cu care i-au impresionat pe cei prezenți, fiind dovada vie că altruismul nu cunoaște vârstă. Ei au mai realizat ateliere de creație pentru copii în perioada sărbătorilor de iarnă și au vândut brioșe în câteva licee din Sibiu“, a precizat Ana Maria Bugneriu, coordonatorul programului YouthBank Sibiu.

Voluntarii strâng, partenerii dublează suma

Fondul astfel creat urmează să fie redistribuit către proiectele liceenilor. Suma de 1.500 de euro strânsă de către voluntari este dublată la Sibiu de partenerii locali ai programului, Pro Language – centrul de limbi străine și British Council. Pe lângă suportul partenerilor săi locali, programul YouthBank Sibiu se bucură și de susținerea pe care o primește din partea coordonatorului său local, Fundația Comunitară Sibiu, care se asigură că voluntarii au parte de tot ajutorul de care au nevoie pentru a avea cele mai bune rezultate în încercarea lor de a ajuta comunitatea să se dezvolte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*