Bărbatul înjunghiat marți pe strada Săcel a fost salvat de un pompier sibian aflat în timpul liber

Un pompier sibian aflat în timpul liber este cel care a intervenit primul pentru a-i acorda primul ajutor bărbatului înjunghiat marți după-amiază pe strada Săcel din Sibiu. Pompierul a fost martor la întreaga scenă, dar nu și-a pierdut cumpătul și a fugit să acorde primul-ajutor victimei, cerând în același timp ajutor pe numărul de urgență 112. 

Pentru Marian Mincu, subofițer, proaspăt încadrat la ISU Sibiu, decizia de a deveni pompier militar nu a fost o întâmplare. Bărbatul a simțit ”chemarea” pentru a-și ajuta semenii cu orice preț.

În după-amiaza zilei de 8 martie, un bărbat a fost agresat pe strada Săcel din municipiul Sibiu. Întâmplator, Marian se afla în trecere pe acea stradă, cu autoturismul personal, în momentul în care victima era înjunghiată cu cruzime de un alt bărbat, care apoi a dispărut fără urmă.

“Totul s-a întâmplat în fața ochilor mei și parcă era o scenă de film, părea ireal. M-a cuprins un sentiment de teamă și cu îngrijorare uitându-mă în jur am văzut că nu mai era nimeni pe stradă. În acel moment, fără să ezit am oprit mașina și am alergat spre victimă, apelând simultan numărul de urgență 112, pentru a solicita sprijinul colegilor.”, povestește salvatorul.

Curajul, empatia și sentimentul de responsabilitatea simțite de Marian, fața de omul căzut la pământ, l-au determinat să comunice cu promptitudine toate datele necesare, în dispeceratul ISU Sibiu, contribuind la mobilizarea foarte rapidă a forțelor competente.

De asemenea, salvatorul a furnizat detalii importante despre agresor și despre modul în care s-au petrecut faptele, ajutând astfel și la prinderea acestuia.

“În acele clipe simțeam că pot cu adevărat să ajut un om, că îi pot salva viața! Deși conștient de marele pericol la care m-am expus, sentimentul că pot face un bine pentru viața unui om, a făcut ca toată teama să dispară!” spune Marian, parcă retrăind teroarea acelor clipe.

Bărbatul rănit a primit asistență medicală și a fost transportat în siguranță la spital.

”Promptitudinea, curajul și inițiativa de a interveni, deși era posibil ca viața lui să fie în pericol, ne-a determinat să împărtășim cu dumneavoastră această mică, dar foarte însemnată întâmplare trăită de colegul nostru, Marian.

Îi urăm succes în cariera aleasă, îi mulțumim pentru exemplul oferit și suntem convinși că avem alături un camarad adevărat!”, au scris pompierii sibieni pe pagina lor de facebook.

Agresiune în plină stradă, în municipiul Sibiu. Doi vecini nu au mai avut răbdare să-și spele rufele murdare acasă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*