Barbu-Iancu, pe 2 la Raliul Iașului

Echipajul sibian Sebastian Barbu – Bogdan Iancu rămâne în cursa spre titlu și după Raliul Iașului 2022. Pe modelul Skoda Fabia Rally 2, preparat de AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition, liderul provizoriu în clasamentul general a repetat locul 2 din ultimele etape, după Simone Tempestini – Sergiu Itu.

foto: facebook/Raliul Iașului

Etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Betano, întrecerea s-a desfășurat pe macadam, având coeficient 1,2. „Sixtuplul campion național absolut Simone Tempestini a câștigat Raliul Iașului pentru a patra oară în carieră și a stabilit un nou record al competiției. Clujeanul a redevenit principalul favorit pentru cucerirea unui nou titlu după trei victorii consecutive și totodată are nevoie doar de o clasare în Top 7 în Brașov pentru a fi sigur și de un titlu în divizia dedicată exclusiv macadamului.“, notează Federația Română de Automobilism Sportiv.

„Așa cum spuneam și înainte de start această etapă a fost una foarte dificilă pentru noi, mai ales că vitezele atinse au fost extreme pentru o etapă pe macadam, iar pe unele probe a contat doar viteza maximă cu care poate să meargă o mașină de curse, iar asta nu este normal pentru o etapă de Campionat Național. Am terminat raliul fără probleme, însă nu chiar cu rezultatul pe care ni-l doream. Am avut un ritm bun pe unele probe, pe altele unde am crezut că suntem rapizi am pierdut de fapt mult timp. A fost o senzație foarte ciudată”, a spus Sebastian Barbu, la finalul etapei de la Iași.

La Iași, sibienii au început în forță, reușind să câștige super speciala din centrul municipiului Iași, cu un avans de 2,7 secunde. A fost însă singura probă specială adjudecată, Tempestini izbutind apoi să se impună în toate celelalte 8 probe speciale. Cursa a fost însă extrem de disputată, diferența dintre cele două echipaje fiind, la final, de 01:53,5 minute.

„Tempestini l-a depășit deja pe Andrei Gîrtofan în topul general și s-a apropiat la 11,6 puncte de Barbu. În acest moment topul arată astfel: 1. Barbu 229,6p 2. Tempestini 218p 3. Gîrtofan jr 210,2.“, transmite fras.ro

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, clasamentul final se realizează după algoritmul celor mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam. Cel mai avantajat în acest moment este Tempestini, care a avut două etape fără puncte în prima parte a sezonului, astfel că orice rezultat la Cluj (asfalt) și Brașov (macadam) îi va aduce plus, în timp ce Barbu a avut o absență. Gîrtofan jr a punctat la toate etapele, astfel că plusul potențial de puncte este mic în acest moment. „Sebastian Barbu e obligat să câștige autoritar ultimele două etape ale sezonului pentru a fi sigur că va deveni campion.“, notează fras.ro.

„La general lucrurile arată bine, dar să nu uităm că la final formula de calcul este de N – 2. Sunt însă optimist pentru că acest loc secund de la Iași ne menține în lupta pentru titlu așa că o să luăm startul la Raliul Clujului și mai motivați”, a mai spus Sebastian Barbu.

Înaintea acestei etape, echipajul sibian, împreună cu partenerul lor oficial ARC Staking Solutions, lider în ecosistemul Elrond în privința calității serviciilor de staking conectate unei infrastructuri descentralizate, au lansat și o serie unică de șapte NFT-uri, cu numeroase utilități avantajoase cum ar fi acces gratuit la cursul Arc Academy „Blockchain Adventure”, sau acces gratuit la toate evenimentele de networking marca ARC.

Cele 7 NFT-uri au fost realizate în tehnica creionului de artistul Radu Nechifor și îi au în prim plan pe Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, dar și modelul Skoda Fabia Rally 2 cu care concurează anul acesta. Colecția poate fi vizualizată AICI

Locul 3 în clasamentul open la Raliul Iașului i-a revenit echipajului Bogdan Marișca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally2), aflat la a 11-a participare pe macadamul din Iași.

Rezultatele complete provizorii de la Raliul Iașului Resonance 2022 sunt disponibile AICI

Următoarea etapă este Raliul Clujului, în perioada 7-9 octombrie.

Reamintim, echipajul sibian Sebastian Barbu – Bogdan Iancu este susținut în sezonul 2022 de partenerii: ARC Stake, Gorgandin, EGLO Romania, Yiippi Mango Energy Drink, Foerch Romania, Mindsoft, Geometrica Architects, P1, Naceleup.ro, AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*