Barna: Ca să pășim spre lumină, trebuie să ne vaccinăm | VIDEO

Vicepremierul Dan Barna a declarat astăzi, la Sibiu, că „responsabilitatea pentru sănătate” este cel mai important stimulent în vederea vaccinării împotriva COVID-19.

„Este o discuţie legată de ce modele ar putea să fie funcţionale în perioada următoare pentru a creşte impactul campaniei de vaccinare. Eu cred că responsabilitatea pentru sănătate este cel mai important stimulent. Dincolo de asta, repet, folosind pârghiile despre care am vorbit, deocamdată analizăm toate alternativele şi vedem şi ce bune practici au şi celelalte state”, a afirmat Barna.

El a repetat îndemnul adresat cetăţenilor ca să se vaccineze, pentru a putea reveni cât mai repede la o viaţă normală.

„Dacă ar fi un buton magic pe care să-l apăsăm şi toată lumea să se vaccineze, l-am apăsa. Fiecare componentă contribuie cu ceva la succesul şi la progresul acestei campanii: medici de familie, prin administraţie, prin mesajele primarilor, prin Biserică. Am văzut că şi la nivelul Bisericii au început să vină aceste mesaje despre vaccinare, ceea ce arată faptul că înţelegem cu toţii, în toate palierele societăţii, că e important ca această campanie de vaccinare să meargă mai departe şi e important ca oamenii să se vaccineze pentru că, repet, nu există altă soluţie. (…) Dacă nu ne vaccinăm, vom avea mereu această recădere epidemiologică. Ca să ieşim şi să păşim spre lumină, trebuie ca să ne vaccinăm, nu există altă soluţie”, a spus Barna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*