Barna: Sibiu, un punct pe harta umanitară a Europei

Aseară a ajuns la Sibiu al doilea transport din Germania cu ajutoare pentru Ucraina. Altele vor veni în zilele următoare, anunță Dan Barna. 

Barna: Am preluat, încărcat și pus pachetele pe paleți pentru a fi transportate mai departe în România unde sunt nevoi urgente pentru refugiați, dar și, după caz și conținut, unele mai departe, spre Ucraina.
Ajutoarele sunt colectate și transportate din Memmingen, Germania ținându-se cont de necesarul urgent de produse.
„Colegul meu Vlad Botoș a pus la punct această rețea de colectare-transport împreună cu Ulrike Müller. Este o rețea a omeniei, ca atâtea care s-au creat în aceste zile, care leagă Memmingen, de Sibiu, Timișoara și Iași. Vlad și Ulrike sunt europarlamentari Renew Europe implicați de la bun început în eforturile umanitare. Le mulțumesc lor, colegilor mei care ajută din Diaspora și colegilor din Sibiu care au ajutat cu acest transport (Cătălin Gabor, Adrian Echert, Mihai Iftode, Anuta Mila, Ionuț Ghișe și Constantin Folescu, precum și celor din celelalte filiale care desfășoară în aceste zile campanii umanitare. Și nu numai lor. Sunt zeci, mii de români care în ultimele săptămâni au arătat că au o inimă mai mare decât își putea închipui oricine.
În astfel de momente de cumpănă vedem cum comunități întregi se mobilizează și contribuie pentru ajutorarea celor aflați în nevoie. Uneori se creează comunități noi, rețele în care se implică oameni de toate zonele societății – donatori, activiști, tehnicieni, europarlamentari, voluntari, manageri de companii aeriene sau logistice- toți, umăr la umăr, fac ceea ce e nevoie pentru ca oamenii afectați de război să aibă zile măcar un pic mai bune.
În astfel de momente, știi că în cele din urmă umanitatea va învinge. Oricât de greu pare acum”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*