Baschet la teatru! Peste 250 de sportivi joacă baschet 3×3, în cadrul turneului Sibiu Streetball

Ieri a început cea de-a noua ediție a Sibiu Streetball.

În parcarea Teatrului se adună 51 de echipe înscrise la cele șapte categorii ale competiției. Weekend-ul se anunță cu atât mai plin de surprize cu cât pe cele două terenuri special amenajate se vor lupta pentru un loc la Cupa Mondială 16 echipe de jucători profesioniști din țară și străinătate, care vor participa la cea de-a doua ediție a grupei de „3×3 Sibiu Challenger”.

SIBIU STREETBALL / foto: Crapciu

În total, peste 250 de sportivi amatori și profesioniști se duelează, până duminică, la „Sibiu Streetball” și „3×3 Sibiu Challenger”.

Luptă strânsă

Cele mai multe echipe, 14 la număr, s-au înscris la Open Masculin, alte nouă la U13, șapte la U10, câte șase la U18 și U15, cinci la U15 Feminin și patru la Open Feminin. Startul evenimentului s-a dat ieri-dimineață, cea mai mare parte din prima zi fiind dedicată categoriilor U 10, U 13, U15 și U18. Apoi, pe teren s-au duelat echipele înscrise la categoriile +15 Open Feminin, U 18 și Open Masculin.  Competiția se reia astăzi, cu semifinalele categoriei U10. Apoi se va da lupta pentru un loc în finală între echipele de la U13 și U15, urmând ca la finalul acestor partide să aibă loc marea luptă pentru medaliile de aur la toate cele trei categorii de copii. De la ora 18, turneul continuă cu fazele finale la categoriile +15 Open Feminin, U 18 și Open Masculin.

Profesioniști la Sibiu

Spectatorii vor avea motive să vină în Parcarea Teatrului și în weekend, când spectacolul de pe teren va fi asigurat de baschebaliștii profesioniști înscriși la „3×3 Sibiu Challenger”. Ajunsă la cea de-a doua ediție, competiția aduce și anul acesta sportivi de calibru din Serbia, Spania, Danemarca, Olanda, Austria, Slovacia, Bosnia și Herțegovina și România. Marko Durgosija, locul 12 mondial, Lazar Rasic, locul 28 mondial, Ivan Popovici, locul 30 mondial (toți din Serbia), Jesper Jobse (Olanda), locul 34, Marko Petrovic (Serbia), locul 35 și Jose Rojas Martin (Spania), locul 61 mondial, sunt și printre cei mai buni sportivi din țările pe care le reprezintă. La această grupă s-au înscris și jucători români aflați printre primii 100 din lume, printre ei aflându-se Cătălin Vlaicu, locul 73 mondial.

Premii atractive

Cele 14 echipe deja înscrise și cele două care li se vor alătura în urma participării la „Sibiu Streetball”, considerat turneu satelit, vor avea motive întemeiate să se zbată pentru podium. Primele două clasate vor câștiga 10.000 de dolari (6.000 locul 1 și 4.000 locul II) și vor obține calificarea la etapa de Cupă Mondială de la Praga.

 

Provocări pentru spectatori

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc și concursuri conexe pentru spectatori. Așadar, cei care asistă la „Sibiu Streetball” se pot înscrie la concursuri de aruncări de trei puncte, de aruncări libere, de slam dunk sau concursuri de îndemânare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*