Băsescu: Nu am avut, nu am nicio înțelegere cu nimeni. Nici cu Ponta, nici cu Iohannis

Președintele Traian Băsescu susține că nu are nicio înțelegere nici cu Victor Ponta, nici cu Klaus Iohannis și că premierul ar fi face bine să recunoască faptul că este ofițer acoperit.

Traian Basescu

Traian Basescu

„Sunt convins că, dacă un astfel de incident ar fi apărut în timpul mandatului domnului Ponta, să spunem, dacă ar câștiga alegerile, probabil că o țară întreagă mi-ar fi spus că am fost în înțelegere cu domnul Ponta să nu divulgăm acest lucru. Iar eu vă spun că nu am avut, nu am nicio înțelegere cu nimeni, nici cu Ponta, nici Iohannis. Nu am astfel de înțelegeri pentru că nici să mă apropii de cel care reprezintă PNL, care a fost mână în mână la suspendările și din 2007 și din 2012, care a fost împotriva statului de drept, alături de PSD, nu pot să fiu partener. Și un alt argument, că nu are nicio legătură cu campania: ceea ce am aflat legat de Victor Ponta și de Meleșcanu este că am tras semnalul de alarmă cu luni de zile înainte. Nu am venit hodoronc-tronc acum. Am avertizat în mod repetat, ori de câte ori am avut ocazia, că printre cei care se prefigurează a fi candidați la vremea respectivă unul a fost ofițer acoperit”, a afirmat șeful statului, ieri, la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu a precizat că ar fi bine ca Victor Ponta să recunoască, pentru că „îi va lăsa mâinile libere de o minciună pe care a spus-o în tandem cu alții și cu un întreg serviciu”. „Eu sunt convins că, dacă Victor Ponta nu ar fi fost în situația de a fi încălcat Constituția, ar fi recunoscut că a avut și el o perioadă când a profitat de acest statut, de ofițer SIE, și asta e. Pe urmă a renunțat că și-a dat seama că nu-i de el. Faptul că a încălcat Constituția l-a împiedicat și pe el, și Serviciul să intre, prin directorul Serviciului, să intre în acest joc în care se compromite SIE. A intrat într-un joc politic pentru acoperirea unei ilegalități, ceea ce legea condamnă. (…) Așa că bine ar fi ca Victor Ponta să recunoască acest lucru, pentru că îi va lăsa mâinile libere de o minciună pe care a spus-o în tandemn cu alții și cu un întreg serviciu”, a arătat Traian Băsescu.

El a susținut că respins afirmațiile conform cărora l-a atacat pe Victor Ponta ca să câștige Elena Udrea, pe care le consideră o minciună. „Unii au spus ‘președintele a ieșit cu acest subiect ca să-l lovească pe Victor Ponta, să câștige Elena Udrea’. Este o minciună, fabulație. Mai mult decât atât, ai lui Victor Ponta spun: ‘nu, m-a lovit pentru că este în înțelegere cu Iohannis’. Nu. Nimeni nu m-ar fi iertat dacă Victor Ponta ieșea sau iese președinte și peste câțiva ani, în urma unui proces și sunt convins că se vor deschide procese pe această temă, SIE ar fi obligat să dea informația oficială precum că în perioada 1997 — 2001 Victor Ponta a fost ofițer al SIE. Ce s-ar întâmpla cu dânsul în funcție? Unde ar fi România? Cum ar arăta România? Pentru că de un lucru sunt convins: este un secret pe care SIE nu-l poate ascunde la solicitarea instanțelor, pentru că s-au încălcat prea multe legi, inclusiv Constituția României, cu racolarea lui Victor Ponta, ca ofițer al SIE, în timp ce era și procuror, interzis de Constituție”, a afirmat Băsescu.

sursa: AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*