Bătăi de inimi pentru o cauză nobilă. Concert de percuție la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Părinții i-au ales numele Mihai. După numele Regelui Mihai. Însă nu au știut că suferința prin care a trecut Majestatea Sa se va oglindi în trupul unui bebeluș căruia medicii i-au pus un diagnostic extrem de sever: SMA (Spinal Muscular Atrophy). Este o boală genetică rară care împiedică dezvoltarea neuronilor motori.

Mușchii bolnavilor de SMA devin din ce în ce mai slăbiți, unul câte unul. Mușchii respiratori sunt și ei afectați. În cele din urmă, copiii cu SMA mor din cauza unor blocaje respiratorii. Speranța de viață, fără tratament, este de 18 luni. Mihai are deja 9.

Impresionați de povestea acestui bebeluș care zâmbește cu toată ființa către oricine îi vorbește, artiștii din Sibiu și Cluj – Napoca, împreună cu UCIMR și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, au decis să-i sprijine cauza și să organizeze un concert caritabil pentru Mihai și călătoria sa către viață.

Astfel, luni, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA, va avea loc un concert de percuție – una dintre cele mai dinamice forme posibile ale muzicii cântate live, pentru viață.

Concertul este programat în continuarea Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA și va fi susținut de ICon Arts Percussion Group format din artiștii Ioana Văleanu, Toni Vîntur, Arina Grindean, Tomas Horvath și Mircea Ardeleanu.

Aflând despre această inițiativă, Universitatea Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj – Napoca a sărit în sprijinul artiștilor oferindu-le instrumente necesare pentru susținerea concertului. Tot din Transilvania vine încă un ajutor – producătorii de vinuri Villa Vinea vor contribui la conturarea unei seri dedicate bucuriei de a fi, pentru viață, oferind degustarea de vinuri tuturor celor prezenți.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*