Bătălia pentru ULBS continuă între Sorin Radu și Livia Ilie

Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu și prof. univ. dr. Livia Ilie au intrat în turul II al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Primul tur pentru alegerea rectorului pentru mandatul 2020-2024 s-a desfășurat ieri. În cele trei secții de votare și-au putut exprima opțiunea cadrele didactice și de cercetare titulare cu drept de vot și reprezentanții studenților din consiliile facultăților și din Senat din cele  nouă facultăți. Potrivit biroului electoral al ULBS, din totalul de 663 de electori, s-au prezentat 577. Pentru ca unul dintre candidați să fie ales din primul tur, era nevoie de o majoritate simplă de 283 de voturi. S-au numărat 565 de buletine cu voturi valabil exprimate.

În ordinea numărului de voturi, primii doi candidați sunt Sorin Radu, actualul decan al Facultății de Științe Socio-Umane, cu 234 voturi, și prorectorul Livia Ilie, cu 148 voturi. Pe locul al treilea, la distanță considerabilă, s-a clasat conf. univ. dr. Daniela Preda, directorul Serviciului Relații Internaționale din cadrul ULBS. Prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, de la Facultatea de Științe Economice, a obținut 67 de voturi. Cel mai mic număr de voturi, respectiv 43, l-a întrunit prof. univ. dr. habil. Marian Țiplic, actualmente prorector coordonator al programelor academice. Rezultatele primului tur au fost afișate pe site-ul oficial al instituției de învățământ. Nu au existat contestații sau întâmpinări.

„Mulțumesc foarte mult întregii comunități academice pentru participarea masivă la vot și pentru încredere! Mulțumesc în mod special pentru șansa acordată de a intra în turul 2. Felicitări tuturor candidaților! Efervescența ultimelor săptămâni ne demonstrează că suntem în fața unui moment important pentru universitatea noastră și pentru evoluția ei în următorii ani. Este nevoie în acest moment de un leadership echilibrat, transparent, onest, profesionist. Stă în votul fiecăruia dintre noi să dăm dovadă că dincolo de interesul imediat personal, sau de grup, ne înțelegem misiunea pe care o avem ca universitate și nevoia de a performa armonios, împreună. Ca universitate reprezentăm pentru studenții noștri și pentru întreaga societate un model de comportament matur, onest, democratic. Putem dovedi mâine la vot că înțelegem atât nevoia de schimbare, cât și de continuitate, nevoia de abordare profesionistă și responsabilă, pentru fiecare dintre noi și pentru noi toți împreună”, a scris Livia Ilie pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Sorin Radu le-a mulțumit celor care au participat la vot în primul tur și i-a îndemnat să se implice în continuare. „Adresez mulțumiri tuturor celor care mi-au acordat votul și tuturor celor care au participat astăzi la vot. Pentru mine, rezultatele de astă seară, înseamnă, o dată în plus, că suntem mulți cei care avem idealuri comune. Scriam în programul meu managerial că una din valorile în care cred puternic este solidaritatea. Cred că, în acest moment, este mai important ca oricând să fim solidari și să privim cu încredere spre mai bine. ULBS are nevoie de abordări noi, de un suflu nou, de noi perspective. Să ne îndreptăm cu toții spre viitorul ULBS de care să fim mândri! Mă înclin! Să mergem mâine cu încredere la vot! Să votăm cu liniște, să votăm cu speranța în mai bine! Viitorul ULBS începe cu fiecare din noi!”, a transmis acesta.

Al doilea tur al alegerilor este programat mâine, 6 februarie, între orele 8.00 și 20.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*