Bătrână păcălită cu 2.000 de lei. Cum a fost posibil

Polițiștii sibieni atrag atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!

Ieri, o femeie de 91 de ani din Agnita a fost victima acestei infracțiuni. Scenariul a fost același, iar prejudiciul creat a fost de 2.000 de lei.

Un bărbat a pretins că este medic iar fiul victimei a suferit un accident rutier iar cheltuielile legate de intervenția chirurgicală de urgență trebuie suportate de către familie. Astfel, la imobilul femeii s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat 2.000 de lei.

În acest context, Poliția reamintește cele mai importante reguli, dacă vreți, de respectat dacă primiți un astfel de telefon:

Păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*