BC CSU Sibiu încheie pe locul al treilea Memorialul Georgel Ziguli

BC CSU Sibiu încheie cu o victorie și o înfrângere la limită Memorialul Georgel Ziguli și se pregătește de turneul de pregătire din Spania.

Baschetbaliștii sibieni au jucat, la Pitești, două partide în cadrul Memorialului Georgel Ziguli. BC CSU Sibiu a pierdut la limită duelul primei zile a turneului, în compania celor de la SCM Timișoara, scor 78-79 (20-21, 19-17, 20-21, 19-20). Cel mai bun marcator al partidei a fost Lucas Tohătan care a încheiat cu 19p.  și 5 rec. Monyea Pratt a încheiat în double-double cu 12p, 12as. și 8 rec. Evan Fitzner a marcat și el 12p., adăugându-și în cont 7 recuperări, fiind urmat de Justas Tamulis cu 10p., 2rec., Tanner McGrew 9p, 10rec., 3ass., Mirel Dragoste 8p, Rareș Uță 6p, 2 rec. și Luca Năstruț 2p.

În finala mică a turneului, BC CSU Sibiu a dispus de CSM Ploiești, scor 101-80 (26-24, 24-25, 25-15, 26-16) și a încheiat pe locul al treilea Memorialul Georgel Ziguli. Evan Fitzner a fost cel mai bun marcator din tabăra noastră, cu 23 de puncte marcate. Lucas Tohătan a reușit un nou un meci bun, încheind cu 15p, 2rec., 2ass., iar Tanner McGrew a încheiat în double double, cu 14p, 12rec. și 2 ass. Monyea Pratt a făcut și el un meci bun, totalizand 14p, rec., și 7 ass., fiind urmat de Justas Tamulis cu 12p, 5rec., 2 ass., Rareș Uță 10p, 8 rec., 2ass., Mirel Dragoste 7p, 7 rec. 5 ass., Luca  Năstruț 4p, 4rec. 2ass. și Cristian Cerbu 2p.

”Am avut 2 meciuri foarte solicitante, de mare angajament fizic. În ambele, am intrat cu un nivel de energie slab, total diferit față de ceea ce ne dorim să fim ca echipă. În primul joc, am reușit să facem o repriză secundă mai bună, dar prin experiență și valoare a jocului Timișoarei, adversarii noștri nu a cedat și a fost imposibil să câștigăm jocul, deși am luptat până în ultima secundă, având chiar o  aruncare  în care mingea s-a plimbat pe inel, dar nu a intrat pentru a câștiga meciul. Per total, Timișoara a fost mai bună.

În meciul cu Ploiești am intrat, din nou, foarte relaxați și cu o apărare slabă, fiind bătuți pe toate pătruderile adversarilor, lucru care s-a văzut în scorul de la pauză (50-49). După pauză, băieții au reușit să ajusteze greșelile în apărare și acolo am reușit să facem diferența, dar în condițiile în care principalul pivot al Ploieștului nu a jucat acest meci. Rezultatul final nu reflectă ceea ce a fost în teren, meciul fiind foarte fizic iar Ploieștiul se anunță a fi un adversar greu în Cupa României.

Avem mult de corectat, mult de progresat, atât în apărare, cât și în atac, dar e normal pentru perioda de presezon iar în săptămâna pe care o petrecem în Spania vom avea ocazia să îmbunătățim, mai ales apărarea și jocul la recuperare”, a declarat Dan Fleșeriu, la finalul turneului de la Pitești.

După acest turneu, BC CSU Sibiu pleacă spre Spania, acolo unde va juca 4 partide de verificare, primul fiind programat în 14 septembrie, cu BASKONIA, meciul fiind cel de prezentare a echipei spaniole în fața suporterilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*