BC CSU Sibiu, solidar cu lucrătorii din linia întâi

În ciuda incertitudinilor legate de activitatea viitoare, BC CSU Sibiu și-a concentrat eforturile și pentru a se implica în comunitate.

Clubul sibian a fost, probabil, primul club sportiv care a reacționat și a sprijinit cadrele medicale din linia întâi, redirecționând o parte din sumele încasate din abonamente, pentru achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Clubul nostru a fost mereu aproape de comunitate, așa cum am simțit și noi că suntem sprijiniți, atunci când a avut nevoie. Am scris un mesaj de încurajare pentru cadrele medicale, exprimându-ne respectul și oferindu-le încurajările de care știm și noi, câtă nevoie aveau. Am devenit suporterii lor dedicați și am sprijinit financiar achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele Spitalului Clinic Județean Sibiu. Am făcut acest lucru inspirați de dragostea pe care suporterii noștri au arătat-o neîncetat echipei noastre, dar și de companiile sibiene, partenere ale BC CSU Sibiu, care s-au implicat, la rândul lor, în oferirea de sprijin financiar unităților medicale sibiene. Nu ne oprim aici și gândim soluții și proiecte prin care să le răsplătim eforturile suporterilor noștri, dar și prin care să îi răsplătim pentru contribuțiile lor pe partenerii și sponsorii noștri. Sezonul acesta a fost scurtat imprevizibil, dar vom face toate eforturile de a ne achita de obligațiile pe care ni le-am asumat”, a spus Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet a BC CSU Sibiu.

SCM Timișoara-BC CSU Sibiu a fost ultimul meci în care fanii „studenților” au avut ocazia să-și încurajeze favoriții pe teren, înainte ca Federația Română de Baschet să suspende competițiile. La ora actuală, sportivii se află în siguranță, la casele lor, potrivit conducerii clubului.

„În 15 martie, am propus jucătoriilor și staff-ului două variante: să rămânem la Sibiu sau să permitem sportivilor să plece acasă, având în vedere că mulți erau aici cu familii și copii. Majoritatea dintre ei au optat pentru a doua variantă, Clubul nostru achitându-le drepturile salariale conform contractelor, până la 15 martie. Astfel, sportivii au plecat de la Sibiu și acum sunt la casele lor, în siguranță. Menținem legătura cu ei și vom stabili împreună pașii următori, în eventualitatea în care competiția va fi reluată. Nu avem nicio certitudine legată de acest aspect. Situația este extrem de dificilă, astfel că ne-am văzut nevoiți să suspendăm contractele tuturor, în această perioadă. Încercăm să punem în balanță totul, să găsim cele mai bune soluții și, în funcție de deciziile și recomandările în vigoare, suntem siguri că vom găsi varianta cea mai corectă pentru ambele părți, în termenii legali”, spune Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*