Benedek: Nu vedem altă variantă decât un guvern de centru-dreapta care să continue activitatea (VIDEO)

UDMR susține refacerea coaliției sau instalarea unui alt guvern de centru-dreapta care să continue programul de guvernare asumat la sfârșitul anului trecut.

Chestionat în privința negocierilor pe care Uniunea le poartă cu PNL, deputatul sibian Zacharie Benedek a afirmat că formațiunea pe care o reprezintă nu doar că acționează ca un element de echilibru, ci își dorește stabilitate în actul guvernamental cel puțin până la următoarele alegeri generale la termen.

„În ultimele două luni, noi am fost elementul de echilibru în această dispută politică și vom rămâne în continuare. Îl vom susține pe acest prim ministru, am și avut discuții la nivel de program de guvernare. Negocieri la nivel de ministere n-au existat dacă mai preluăm sau nu mai preluăm alte ministere, există fel și fel de zvonuri, dar nu a existat o discuție clară și o negociere foarte aplecată. Dar am văzut că este greu să adunăm o majoritate. Azi, mâine trebuie să lucrăm ca să existe o majoritate pentru a susține acest guvern. Sau se reface coaliția. Noi, de la început, de când a început criza, am spus că ar trebui ca această coaliție să se refacă, pentru că noi, la ora actuală, nu vedem altă variantă decât un guvern de centru-dreapta care să continue activitatea de care s-a apucat. Pentru că în decembrie anul trecut, când am negociat acel program de guvernare, noi am gândit foarte serios că vom guverna până în 2024 – de ce nu până în 2028? Am zis să nu sărim calul, să gândim doar până în 2024. Tocmai discutam de strategie. Nu se poate! În ultimii 11 ani, am avut 12 guverne. Atunci despre ce strategie pe un segment sau pe țară se poate discuta, dacă nu există o continuitate, un element de stabilitate în toată guvernarea?”, a declarat astăzi parlamentarul UDMR, pentru TVR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*