Benedek Zacharie: „Cei care lucrează în primării trebuie să aibă o retribuție normală”

Deputatul UDMR Benedek Zacharie consideră că proiectul de lege privind creșterea salariilor aleșilor locali, (primari și viceprimari), vine în primul rând în sprijinul angajaților din primării.

Propunerea legislativă pentru creșterea salariilor parlamentarilor, a primarilor și viceprimarilor a fost adoptată de Senat cu 91 de voturi pentru. Singurii care au votat împotrivă au fost senatorii USR.

„UDMR a votat în favoarea propunerii legislative, deoarece din 2018 a fost blocată creșterea creșterea veniturilor pentru aleșii locali și parlamentari” a declarat Benedek Zacharie pentru Mesagerul de Sibiu.

Deputatul UDMR spune că în conformitate cu Legea Salarizării, angajații din primării nu pot avea salarii mai mari decât viceprimarul. Aceasta înseamnă că zeci de mii de angajați din primării au salariile blocate din 2018, ceea ce nu este corect având în vedere că există bugetari care încă din 2018 au ajuns la nivelul de salarizare din 2022.

„Noi vrem deblocarea acestei situații. Vrem această deblocare pentru că toți cetățenii își doresc condiții mai bune, apă, canalizare, infrastructură în localități, etc. Toate acestea înseamnă proiecte, proiectele înseamnă contracte, și înseamnă responsabilități tot mai mari pentru angajații primăriilor. Pentru noi aceasta este o prioritate, nu creșterea indemnizațiilor senatorilor și deputaților” a adăugat Benedek Zacharie.

Marți după amiază Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă privind salariile aleșilor cu unele modificări față de Senat. Astfel, vor fi mărite doar salariile aleșilor locali, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Prin legea adoptată de Camera Deputaților ca for decizional, parlamentarii nu vor beneficia de măriri de salarii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*