Biblioteca Astra deschide prima filială din județ

Biblioteca Județeană Astra Sibiu lansează vineri, 16 martie, prima sa filială în județ. Aceasta va funcționa la Cisnădie.

Biblioteca publică din Cisnădie, situată pe str. Țesătorilor nr. 1, va avea, pentru început, un fond de carte de 5.000 de volume. Spațiul instituției este pus la dispoziție de Primăria Cisnădie, în spațiul Casei de Cultură a orașului, clădire recent renovată.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a apreciat importanța acestui demers pentru comunitate. „Vedem reducerea disparităților din județ ca pe o prioritate, așa că accesul la educație și cultură ne dorim să fie cât mai larg. Pentru elevii și cititorii de toate vârstele din Cisnădie, deschiderea unei filiale a Bibliotecii Județene ASTRA va însemna că vor avea mai aproape un fond important de carte. În același timp, comunitatea locală câștigă un nou generator de evenimente educative și culturale, care sperăm să ajungă cât mai iubit de publicul larg”, a declarat Cîmpean.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cisnădie, Casa de Cultură a orașului Cisnădie și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. „Ideea filialelor ASTRA în orașele și comunele sibiene este valoroasă și importantă în dezvoltarea serviciilor culturale și de educație pe tot parcursul vieții, idee susținută, iată, cu succes, de directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, dl. Silviu Borș”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Astra.

La ceremonia de deschidere vor fi prezenți Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniel Mihăilescu – consilierul primarului, Silviu Borș – directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Radu Nechifor – directorul Casei de Cultură a orașului Cisnădie, profesori, formatori, elevi, membri ai comunității care au așteptat de mult prea mult timp crearea unui spațiu de recreere, de studiu, de lectură, de evenimente culturale, ateliere, dezbateri publice și de tot ceea ține de comunicarea identității și a memoriei locale.

”Sperăm să avem și în continuare susținerea necesară dezvoltării unei rețele puternice de biblioteci publice la nivel județean, prin înființarea de filiale coordonate direct de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, care să ne permită dezvoltarea de programe culturale și educative, dezvoltarea colecției de carte, fără diferență între filialele municipale și cele teritoriale. Înființarea Filialei din Cisnădie demonstrează că acest obiectiv este fiabil și eficient, atunci când toată părțile implicate, în cazul de față Consiliul Județean Sibiu, Autoritările publice locale și conducerea Casei de Cultură din localitate, acționează laolaltă, în folosul comunității”, a declarat Borș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*