Biblioteca ASTRA l-a adus pe Moș Crăciun la Școala din Roșia

Biblioteca ASTRA a făcut o donație de cărți, cărți, rechizite, haine jucării și dulciuri pentru copiii din comuna Roșia.

Pentru mulți dintre copiii comunei donația a reprezentat un adevărat dar de Crăciun având că în Roșia și în localitățile comunei există multe familii defavorizate.

„Apropierea Sfintelor Sărbători ne găsește cu daruri la Școala Gimnazială din Roșia, Județul Sibiu. Am donat astăzi cărți, jucării, haine, rechizite și dulciuri copiilor din Roșia și din localitățile acestei comune. Acțiunea se înscrie în proiectul „Fii COOLt: citește, visează și creează!”, derulat între Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Școala Gimnazială Roșia, și implementat cu susținerea bibliotecarilor astriști, Ana Coca și Alexandrina Aldea, și a cadrelor didactice, Maria Daniela Țugulea și Daniela-Paraschiva Danka.

„Ne bucurăm că reușim, prin acest proiect, să contribuim la dotarea bibliotecii Școlii Gimnaziale din Roșia cu un fond de carte dedicat micilor cititori. Am adus peste 160 de publicații care vor completa colecția de pe rafturile bibliotecii din unitatea de învățământ. Între acestea, se numără cărți de beletristică, literatură din bibliografia școlară, atlase și enciclopedii și cărți recreative. Intenționăm să continuăm astfel de acțiuni de îmbogățire a resurselor documentare și educaționale în unitățile școlare din județ, în special pentru copii și adolescenți. Încercăm să îi atragem spre lectură, spre bibliotecă și cunoaștere, considerând că investim în viitor și în educația celor care ne urmează.

 

Le mulțumim tuturor celor care ne-au întâmpinat astăzi, în prag de Sărbători, cu atâta căldură și deschidere. A fost o adevărată surpriză să constatăm cât de înzestrați sunt elevii școlii din Roșia, primind cu bucurie și emoție momentul de colinde oferite de aceștia.”, au povestit la întoacere colegele noastre, Ana Coca și Alexandrina Aldea.

În reușita acțiunii desfășurate astăzi la Școala Gimnazială din Roșia, au ales să se implice, prin oferirea cadourilor dulci și donarea obiectelor de îmbrăcăminte și a altor materiale, reprezentanții Asociației „Job în Sibiu” și doamna Mihaela Wetscheza, cărora le mulțumim” au transmis reprezentanții Bibliotecii ASTRA.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*