Bibliotecarii își u(r)nesc bicicletele!

350 de kilometri vor fi parcurși pe bicicletă, într-un tur demonstrativ de la Brașov la Sibiu, pentru bibliotecile din România. Prima ediție a turului CicloBiblio se va desfășura timp de cinci zile și își propune să aducă în atenția publicului importanța lecturii și a bibliotecilor.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu susține un grup de bibliotecari dinamici, care, cu sprijinul asociațiilor profesionale, se pun în mișcare într-un tur ciclist demonstrativ menit să schimbe imaginea bibliotecilor publice în ochii celor care aleg să fie conectați la informația transmisă în timp util și real.

foto: Tură în Natură

Rolul bibliotecilor în societate se schimbă permanent. Deși par izolate în comunitățile lor, bibliotecile sunt unite de dorința de a servi publicul și a susține educația permanentă. O actualizare a imaginii bibliotecii este necesară și benefică atât pentru bibliotecari, cât și pentru utilizatori, sunt de părere organizatorii acțiunii CicloBiblio.

Prima ediție

Grupul care va parcurge toți cei 350 km este format din bibliotecari și susținători din județele Satu Mare, Covasna, Brăila, București și din Republica Moldova. Participanții își doresc, cu ocazia acestei prime ediții CicloBiblio, să convingă publicul să redescopere biblioteca din comunitatea lor. „CicloBiblio este o acțiune de vară prin care dorim să atragem atenția asupra faptului că lucrurile se schimbă în bibliotecile din comunitățile noastre și că fiecare poate participa la această schimbare.  De aceea, invităm cât mai mulți oameni să ni se alăture pe parcurs, pe orice bucată din traseul care trece prin județele Brașov, Covasna, Mureș și Sibiu, prin localitățile: Brașov, Prejmer, Hărman, Sf. Gheorghe, Rupea, Sighișoara, Ilimbav, Sibiu“, au anunțat inițiatorii.

Turul celor care iubesc bibliotecile și ciclismul

În perioada 28 august – 1 septembrie, pe traseul Brașov – Sibiu, participanții la #CicloBiblio2017 vor pedala împreună, roată la roată, pentru a aduce în atenția publicului importanța lecturii și a bibliotecilor în dezvoltarea sănătoasă a fiecăruia dintre noi și a comunităților noastre. „Timp de cinci zile vom avea ocazia să ne împărtășim experiențele personale și profesionale legate de lectură și biblioteci. Vom trece prin Brașov, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Sibiu și vom face asta în grup compact – nu lăsăm pe nimeni în urmă! Vom trece pragul bibliotecilor din calea noastră și pe traseu vom vizita biserici-fortărețe săsești și alte obiective turistice“, spun organizatorii. Pe traseu, susținătorii proiectului sunt invitați să se alăture la pedalat, chiar și pe distanțe scurte, pentru a-și exprima astfel solidaritatea.

Finish la Sibiu

Startul turului va fi dat în data de 28 august, la ora 10.00, din fața Bibliotecii Județene Brașov, iar finish-ul va fi la Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu.

Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*