BikeSchool 2022 – ateliere de siguranță rutieră, târg de biciclete pentru copii, proiecție de film și invitați speciali

În iunie proiectul BikeSchool se reia la Sibiu! Cu sprijinul partenerilor Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, Action Sport , Crucea Roșie Română – Filiala Sibiu și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  o nouă ediție a proiectului se va desfășura, luni 13 iunie, în Piața Mare. Punctul central al proiectului îl reprezintă circuitul de ateliere dedicate copiilor unde aceștia vor învăța să se deplaseze în siguranță pe bicicletă, să repare și să întrețină bicicleta și să ofere primul ajutor în caz de nevoie. 

În jurul atelierelor s-au dezvoltat și noi activități  pentru ediția din acest an.

Un fel de festival al mobilității nemotorizate pentru copii și tineri

Încet, încet proiectul BikeSchool se transformă într-un mini festival al mobilității velo dedicat copiilor și tinerilor. În acest an, pe lângă circuitul de ateliere ce vor avea loc luni începând cu ora 09:00 în Piața Mare, propunem alte două activități pentru ziua de duminică. Prima se referă la un târg de biciclete unde cei mici pot să își vândă sau să își cumpere o ”bicicletă nouă” și care se va desfășura în Parcul Tineretului. A doua activitate constă într-o proiecție de film intitulat ”Why we cycle?” în regia lui Gertjan Hulster, ce va avea loc la Centrul Cultural Ion Besoiu începând cu ora 19:00. Proiecția va fi urmată de o dezbatere între spectatori și specialiști în mobilitate urbană privind modul în care putem contribui la transformarea durabilă a orașului, declară Andrei Rusu de la asociația Urban Bike Revolution, organizatorul evenimentului.

Invitați speciali și o punte pentru viitoare colaborări între specialiști

O altă noutate a evenimentului din acest an o reprezintă vizita unei delegații a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, în frunte cu doamna vice-Ambasador Hinke Nauta, dar și a unei specialiste în mobilitate urbană sustenabilă, Ruxandra Aelenei, lector în cadrul Universității de Științe Aplicate din Amsterdam. Scopul vizitei este de a identifica  oportunități de colaborare între specialiști olandezi și administrația publică locală în domenii precum smart mobility (bicicletă) și orașe verzi (peisaj urban).

Doamna vice Ambasador va vizita luni atelierele de educație velo din Piața Mare și va participa la turul de bicicletă prin oraș ce va începe la ora 18:00.  Marți, 14 iunie,  începând cu ora 09:00 Asociația Urban Bike Revolution, în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu organizează o întâlnire între membrii  administrației locale,  reprezentanții Ambasadei și specialiști în mobilitate urbană din Olanda pentru a dezbate teme precum dezvoltarea infrastructurii velo, siguranță și educație.

Programul întregului eveniment este:

 Duminică, 12 iunie

10:30 Târg de biciclete pentru copii

Parcul Tineretului

19:00 Proiecție de film – Why we cycle?

Centrul Cultural Ion Besiou

 Luni, 13 iuni

09:00 – 17:30 Ateliere BikeSchool

Piața Mare

18;00 Tur de bicicletă

Piața Mare și străzile din Sibiu

Proiectul BikeSchool este cofinanțat de Primăria Mun. Sibiu prin Agenda Educațională și de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*