Bilanț al primelor două zile ale anului 2023. Șoferi băuți și drogați pe șoselele județului

În primele 2 zile ale anului, polițiștii au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002 R și au reținut în vederea suspendării 16 permise de conducere, din care 7 pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, 4 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, respectiv pietonilor și 1 permis de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză peste 50 km/h.

 

Nu în ultimul rând, în cadrul acțiunilor au constatat și 9 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii rutieri au reținut și 21 certificate de înmatriculare.

La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 01,00, în municipiul Mediaș polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Baznei de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Bazna.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la o substanță psihoactivă, canabis, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 11,00, pe raza localității Brădeni, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe DJ 106, la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Moșna.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 ianuarie, în jurul orei 18:20, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 105F, în localitatea Avrig, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile.

La fața locului, polițiștii rutieri au constatat că un autoturism a ieșit în afara părții carosabile, fără a exista victime umane. Conducătorul auto, un localnic în vârstă de 51 de ani, a fost testat alcoolscopic, valoarea indicată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*