Bilanț coronavirus: avem 67 de noi contaminări. Vezi decesele

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25268 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 67 de persoane).

Până la data curentă au fost vindecate 19487 de persoane, iar 931 persoane au decedat (3 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 294 de persoane, dintre care pe ATI 34 adulți și 3 minori.

La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 536 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 845 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 696 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 49 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 136 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 108 polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.777 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 62 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 226 de mijloace de transport, din care 64 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.250 de lei, dintre care:

–                           59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 21 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1128 persoane și 888 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 21 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 16 controale la unități de procesare, vânzare cu amănuntul și vânzare directa a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate doua sancțiuni contravenționale în valoare totala de 20000 lei, pentru etichetare și depozitare necorespunzătoare a alimentelor ( la un laborator de patiserie și un magazin alimentar), precum și două avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*