BILANȚUL ZILEI. Zero decese și doar 9 cazuri noi / Patru amenzi pentru încălcarea carantinei și plimbări fără mască

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26411 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore, 9 persoane).

Până la data curentă au fost vindecate 21182 de persoane, iar 1032 persoane au decedat (0 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 97 de persoane, dintre care pe ATI 13 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 458 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 936 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 134 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 49 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 122 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 93 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 674 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 59 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 164 de mijloace de transport, din care 8 de transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei. Două dintre sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate de Poliția Orașului Agnita pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre doi bărbați, în vârstă de 20 și 44 de ani, ambii din Hosman, depistați cu ocazia verificărilor în mediul stradal. Alte 2 persoane au fost avertizate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 26 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare. Totodată, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, a fost organizata o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 6 autospeciale , cu aplicarea unei sancțiuni în valoare de 1200 lei, pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neautorizat.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*