Biletele la Festivalul Enescu la Sibiu s-au pus astăzi în vânzare

Asociația Culturală Play, organizatorul și promotorul Festivalului Internațional George Enescu la Sibiu, anunță punerea în vânzare a biletelor și abonamentelor pentru cele 4 recitaluri de gală programate în toamna acestui an, între 3-14 septembrie 2021, la Sala Thalia.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa începând de astăzi atât online, de pe platforma Iabilet.ro, cât și din rețeaua de magazine fizice partenere, la un preț preferențial. Perioada presale se încheie în 6 august.

 

Artiști de văzut într-o viață și actorul principal din „Iisus din Nazareth” vin la Sibiu

 

Peste 85 de artiști și ansambluri de talie mondială vor susține în premieră concerte excepționale pentru publicul meloman dornic să reîntâlnească magia și grandoarea celui mai important brand cultural al României – Festivalul Internațional „George Enescu”.

Printre artiștii invitați se numără: Mahler Chamber Orchestra, un colectiv nomad format din 54 de muzicieni, multi-premiat cu „Grammy”; Yuja Wang, pianista-minune apreciată de critici pentru tehnica sa aproape supra-omenească și coloristica interpretării; Gil Shaham, unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru, nominalizat de 11 ori la Premiile „Grammy” și Camerata Regală, o prezență tot mai des întâlnită pe scenele româneşti și internaționale, ce ne va surprinde cu un program artistic cu greutate, de Vivaldi și Piazzolla, alături de Shlomo Mintz, considerat de colegi, public și critici ca fiind unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru, apreciat pentru muzica sa impecabilă, versatilitatea stilistică și tehnica superioară.

O altă surpriză a acestei ediții a festivalului este prezența lui Robert Powell, una dintre figurile legendare ale cinematografiei, care a interpretat roluri cheie: Iisus în celebrul film „Iisus din Nazareth” și marele compozitor Gustav Mahler în filmul său biografic. Actorul Robert Powell face parte din distribuția spectacolului „Viața pasională a lui Claude Debussy”, alături de actrița Rohan McCullough și de muzicienii Clive Conway la flaut și Christine Croshaw la pian.

Yuja Wang are o înțelegere muzicală acută și o profunzime emoțională ce au consacrat-o drept unul dintre cei mai buni interpreți din lume. Declarată „Tânărul artist al anului 2017” în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor Echo Klassik, este foarte apreciată de critici pentru coloristica și profunzimea interpretării, fiind descrisă în nenumărate rânduri ca „unul dintre cei mai talentați, captivanți și chiar fascinanți artiști de pe scena mondială în acest moment” (HuffPost). La Sibiu va miza tocmai pe atuurile ei, puse în valoare de programul cu greutate: Haydn, Janáček, Stravinsky și Shostakovich, pe care îl va interpreta alături de Mahler Chamber Orchestra, la concertul extraordinar din 14 septembrie.

Mahler Chamber Orchestra, celebrul ansamblu internațional multi-premiat cu „Grammy” și „Diapason d’Or”, este unul dintre cele mai apreciate ansambluri pe plan mondial. A fost înființat în 1997, iar de atunci funcționează ca un colectiv nomad format din 54 de muzicieni din 20 de țări, care se unesc pentru tururi în întreaga lume. În ultimii ani, proiectele majore ale valorosului ansamblu au inclus premiul Beethoven Journey cu pianistul Leif OveAndsnes și producția de operă Written on Skin, lansată la Festivalul d’Aix en Provence sub bagheta compozitorului George Benjamin. Orchestra va face un popas și în Sibiu, la Sala Thalia, unde vor reuși cu siguranță să surprindă prin versatilitate și dinamism la nivelul interpretării.

Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus în celebrul film „Iisus din Nazareth” face parte din distribuția impresionantă a spectacolului „Viața pasională a lui Claude Debussy”, alături de actrița Rohan McCullough, cunoscută pentru numeroase distribuții în filme, seriale și piese de teatru și de muzicienii Clive Conway la flaut și Christine Croshaw la pian.

Robert Powell va da viață personajului uneia dintre cele mai fascinante celebrități din istoria muzicii, Claude Debussy, iar Rohan McCullough se alătură pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar și complex. De-a lungul întregii drame se va derula muzica sa, ce a șocat încă de la apariție prin senzualitatea și limbajul armonic îndrăzneț. Spectacolul unic poate fi urmărit la Sibiu în 3 septembrie, la Sala Thalia.

Gil Shaham este fără îndoială unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru, poziție confirmată inclusiv de cele 11 nominalizări Grammy, dar și de câștigarea unui important trofeu la aceste premii. Artistul este recunoscut pentru măiestria dovedită pe cele mai mari scene ale lumii, susținând sute de recitaluri expresive, o mare parte dintre ele fiind alături de orchestre de renume din Berlin, Boston, Chicago, Israel, Los Angeles, New York sau Paris. Artistul ne va impresiona live la Sibiu, în 12 septembrie, prin tehnica impecabilă, căldura interpretării și repertoriul vast, punctând opere de rezonanță, ce poartă semnătura unor importanți compozitori, precum: Sebastian Bach, Scott Wheeler, Max Raimi sau Reena Esmail.

Camerata Regală va marca un alt moment unic în cadrul festivalului, în 5 septembrie, la Sala Thalia. În anul 2009 a dobândit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României și a fost decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate. A fost invitată să cânte în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu la ediţiile din 2011 şi 2013, ultima apariţie fiind alături de Pittsburg Symphony Orchestra, în cadrul unui proiect de anvergură intitulat Side by Side.

Momentul Cameratei Regale, bazat pe muzică de Vivaldi și Piazzolla, va fi dirijat de Constantin Grigore și acompaniat la vioară de Simina Croitoru și Shlomo Mintz, considerat unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru. Este de mult timp aclamat ca un artist invitat respectat, alături de marile orchestre și dirijori de pe scena internațională și continuă să încânte publicul cu felul în care cântă. A primit de-a lungul timpului numeroase premii internaționale de prestigiu, inclusiv Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award și Cremona Music Award, iar în 2006 i s-a acordat o diplomă onorifică de la Universitatea Ben-Gurion din Beersheba (Israel).

Festivalul Enescu celebrează în acest an 140 de ani de la nașterea marelui compozitor. Concertele de la Sibiu vor oferi publicului un amplu program de lucrări enesciene, care vin să completeze un repertoriu din care nu vor lipsi Beethoven, Chopin, Mozart sau Bach. Tema ediției din acest an este „O istorie din iubire”.

Recitalurile din cadrul Festivalului Enescu la Sibiu sunt organizate de către Asociația Culturală PLAY – promotorul evenimentului și sunt co-finanțate de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu. Parteneri: Artexim, Filarmonica de Stat Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*