Billy Bolt a câștigat prologul Red Bull Romaniacs

Tânărul rider britanic Billy Bolt a condus cursa de la un capăt la celălalt și a câștigat în premieră Prologul celui mai dur raliu de hard-enduro din lume.

Foto: Mihai Stetcu, Red Bull Content Pool

Ieri, reprezentanții celor 53 de națiuni înscrise în ediția din acest an și-au luat locul la start, alături de ceilalți competitori pregătiți să dea piept cu cel mai dur raliu de hard-enduro din lume și obstacolele terifiante pregătite de Andy Fazekas și echipa Crazy Bike pentru Prologul Red Bull Romaniacs. Competiția din Carpați este prima competiție de hard-enduro ce a introdus în programul de competiție conceptul unui prolog urban, menit să aducă spectacolul din munți în fața spectatorilor, în centrul orașului. Și spectacol a și fost. Cu mai multe reprize de ploaie, traseul a devenit și mai dificil, în special în secțiunile construite din lemn.

Foto: Mihai Stetcu, Red Bull Content Pool

Riderii clasei Bronze au deschis ziua. Timp de două ore, toți concurenții s-au luptat din greu pentru a încheia cu un timp cât mai bun tura de traseu ce avea să aducă un loc în finală pentru 35 dintre ei. Au urmat concurenții de la clasa Silver, riderii profesioniști de la clasa Gold, iar la finalul sesiunii de calificări au intrat pe traseu și unii dintre motocicliștii înscriși la clasa Iron, care au vrut să își testeze limitele, chiar dacă parcurgerea Prologului nu era obligatorie pentru această clasă. Calificările clasei Gold au fost câștigate de Manuel Lettenbichler, urmat de Jonny Walker, Pol Tarres, Billy Bolt și Tadi Blazusiak. Cei mai buni 35 de competitori din fiecare clasă au revenit apoi pe traseu, la ora 17, pentru finală. Startul finalelor s-a dat în stil Le Mans, cu câte cinci concurenți în fiecare linie. Competitorii și-au lăsat motocicletele oprite pe primul obstacol și au pornit în alergare de la linia de start, au pornit motoarele și a început nebunia. Clasele Bronze și Silver au avut de parcurs câte 10 minute, plus încă o tură, în timp ce profesioniștii au petrecut pe traseu 15 minute plus o tură. În finale s-a mers mult mai tare față de calificări. Cum clasamentul la finalul prologului urma să stabilească ordinea de start în prima zi de offroad, concurenții s-au întrebuințat la maxim. Efortul concurenților a fost răsplătit de miile de oameni veniți să vadă show-ul urban cu ropote de aplauze și exclamații de mirare în fața curajului nebun pe care l-au avut în abordarea obstacolelor.

Însă adevăratul spectacol a început când pe traseu au intrat riderii din clasa Gold. Prima linie de start a fost compusă din tinerii ce amenință din ce în ce mai puternic supremația lui Graham Jarvis, de șase ori câștigător al raliului din Carpați. Bolt, Lettenbichler și Blazusiak au pornit ca din pușcă, iar britanicul nu a cedat niciun milimetru, în ciuda presiunii constante la care a fost supus de urmăritori. Roman, Walker, Bolton, Gomez și Jarvis s-au întrebuințat și ei serios, însă niciuna dintre „legende” nu a reușit să ajungă din urmă grupul fruntaș. Bolt a reușit chiar să câștige un avans de o tură în fața multiplului câștigător, Graham Jarvis. La final, Bolt a urcat pe podium alături de Wade Young, sud-africanul reușind un excelent loc 2 și de Tadi Blazusiak. Polonezul este multiplu câștigător al Ezberg Rodeo și este la a doua participare la Red Bull Romaniacs.

Cei trei vor porni astăzi, în această ordine, în prima zi de offroad, care îi va purta de la Sibiu la Straja. Traseul de mâine numără între 187 de kilometri pentru riderii clasei Iron și 219 pentru riderii de la clasa Gold și va trece prin județele Sibiu, Vâlcea și Hunedoara.

Foto: Mihai Stetcu, Red Bull Content Pool

Câștigătorii Prologului Red Bull Romaniacs 2018

  • Clasa Gold

Billy Bolt – Marea Britanie
Wade Young – Africa de Sud
Tadi Blazusiak – Polonia

  • Clasa Silver

Dieter Rudolf – Austria
Robert Nowak – Australia
Matthew Green – Africa de Sud

  • Clasa Bronze

Gianino Coscarelli – Brazilia
Fabien Choffat – Elveția
Matthew Hannaford – Australia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*