Binecuvântare pentru credincioșii din Apoldu de Jos

Biserica „Buna Vestire” și „Sf. Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Apoldu de Jos a fost binecuvântată de ÎPS Laurențiu, mitropolitul Ardealului.

În ultimii doi ani, prin eforturile comunității și cu sprijinul Primăriei comunei Apoldu de Jos și al unor sponsori, au fost făcute mai multe lucrări de renovare și de înfrumusețare.

După slujba de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurențiu a săvârșit Sfânta Liturghie în această biserică, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian, parohul Florin Bălășcuță și preotul pensionar Ilie Ludoșan.

Primarul a primit Ordinul Șaguna

În semn de apreciere a activității pastorale și administrative de până acum, preotul paroh Florin Bălășcuță a fost hirotesit sachelar. Mitropolitul Laurențiu Streza a oferit cu acest prilej distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” primarului comunei Apoldu de Jos, Ioan Nicoară. Adunarea și Consiliul parohiale, precum și mai mulți binefăcători ai bisericii au primit din partea ierarhului acte de cinstire. Preotul Florin Bălășcuță l-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor lucrări și i-a oferit ierarhului în dar o icoană.

Cu ocazia vizitei mitropolitului, credincioșii din Apoldu de Jos au avut posibilitatea să cinstească racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitor al bisericii din satul sibian.

Lăcaș de patrimoniu

Biserica purtând hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Apoldu de Jos a fost zidită la 1818, în vremea episcopului Vasile Moga. Între lucrările realizate în ultimii doi ani amintim schimbarea pardoselii și înlocuirea stranelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*