Birocrație CRIMINALĂ! Singurul hospice pentru copii în stadiu terminal din Sibiu, în pericol să fie închis

Hospice-ul pentru copii „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, singurul centru din România pentru copiii bolnavi aflați în fază terminală, este acum în pericol să nu mai poată funcționa.

Motivul este o obligație de plată către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S.). „Pentru prelungirea unei acreditării de funcționare pe baza ‘Planului multianual pentru ciclul II de acreditare’ și ‘Planurilor anuale de acreditare pe subgrupe de unități sanitare’, A.N.M.C.S. a emis o factură în valoare de 54.882 lei (aproximativ 12.000 euro). Această taxă este de peste 12 ori mai mare decât cea din trecut”, explică reprezentanții instituției.

Factură exorbitantă în loc de sprijin

„Ne mirăm de ce simpla prelungire a unei acreditări valorează brusc atât de mult”, spune Friedrich Gunesch, secretar general al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C. A. din România (B.E.C.A.R.). „Biserica noastră a solicitat în mod repetat o solidaritate și un sprijin mai mare din partea Statului Român în baza principiului subsidiarității. Faptul că, în loc de o sprijinire, asociația «Dr. Carl Wolff» a primit acum o factură exorbitantă ne întristează”, adaugă Gunesch. Acesta s-a declarat convins că un ajutor financiar din partea statului „pentru munca social-diaconică spre beneficiul tuturor” și-ar găsi aprobarea generală în societate.

În cadrul B.E.C.A.R. funcționează în acest moment peste 70 de asociații sau activități individuale – de la cămine-spital din oraș cu peste 100 de vârstnici până la întrajutorarea în vecinătate într-o comunitate mică la țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*